Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

306 träffar
Arbetsområde

Kultur och samhälle: skolgång i Pakistan och Sverige

Här följer temat ”Skolgång i hemlandet i jämförelse med Sverige” som bygger på fem olika lektioner (à 60 min) som du hittar längre ner på sidan.  Undervisningen ska ge eleverna förutsättningar att utv...
Arbetsområde

Choice board – utifrån elevernas olika förmågor

I det här arbetsområdet presenteras hur du kan jobba med Choice board ett arbetssätt som verkligen uppskattas av eleverna.
Arbetsområde

InnoCarnival – barn och ungas idéer för framtiden

I detta arbetsområde tränar sig eleverna att arbeta systematiskt och inkluderande i en innovationsprocess. Eleverna lär sig använda Agenda 2030 och de globala målen för att hitta en specifik utmaning, samla in relevant information och använda sin kreativitet för att komma på nya spännande idéer och lösningar.
Arbetsområde

Jag är värdefull

Här hittar du sju lektioner som alla handlar om barnkonventionen. En del av lektionerna rör olika ämnen såsom matematik, idrott, biologi och svenska/svenska som andraspråk. Andra är ämnesöverskridande...
Arbetsområde

Ekoburk

I detta arbetsområde beskrivs fyra biologilektioner kring ekologi. Övningarna görs med fördel utomhus. Eleverna kommer att få göra ekoburkar, dramatisera fotosyntesen samt tillverka bladpress och regnmätare.
Arbetsområde

Kooperativt Lärande

Detta arbetsområdet riktar sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med Kooperativt Lärande. Här får du veta vad Kooperativt Lärande handlar om och ta del av såväl syftet som olika strukturer samt lektionsplaneringar från pedagoger i Malmö Stad.
Arbetsområde

Barns rättigheter nu och då

Arbetsområdet är uppbyggd på tre lektioner. Lektion 1 kommer ni att jobba med barnkonventionen, inte med alla artiklar, men barnen ska få kännedom om att den finns och vad som finns i den och varför den behövs. Lektion 2 jobbar ni med historien bakom, varför behöver barn regler för hur de ska leva, vad har hänt historiskt för att vuxna måste ha lagar att följa? Lektion 3 knyter ni tillsammans ihop säcken. 
Arbetsområde

Flyt farkost flyt

Under arbetet med “Flyt farkost flyt” kommer ni under 4 lektioner att lära om hur formen och konstruktionen på ett föremål påverkar dess flytförmåga, lastförmåga och rörelseförmåga, samt hur lagrad en...
Arbetsområde

Brain breaks i klassrummet

Med en Brain Break ger du eleverna en mental paus oftast i kombination med en pulshöjande aktivitet. Genom rörelse ökar elevernas vakenhetsgrad, koncentration och kreativitet. Även mindre mängd rörelse ger effekt.
Arbetsområde

Omkrets – hur räknar man ut det?

Under arbetet med “Omkrets” kommer ni under 5 lektioner att lära om hur man kan uppskatta, jämföra, mäta och beräkna omkretsen på rektanglar, trianglar, månghörningar och cirklar. Lektionerna innehåller laborativa övningar. Förmågor som tränas är att formulera och lösa problem, använda och analysera matematiska begrepp, använda matematiska metoder, föra och följa matematiska resonemang och använda matematikens uttrycksformer.