Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

431 träffar

Exkursion i nya Linnéträdgården

Linnéträdgården är tänkt som ett utomhusklassrum där barn i sällskap med sina lärare pratar och diskuterar frågor som: Varför ser växter ut som de gör? Varför ger vi dem namn? Och varför är de är så viktiga för oss människor? Här finns förhoppningen att, tillsammans med lärare, kunna väcka barns nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära i samband med upplevelse.

Kan du hitta rätt geometriska kropp?

Här är en serie övningar där eleverna får möjlighet att träna på att känna igen ett rätblock, kub, pyramid, cylinder, klot och kon. Allt sker utomhus och innehåller både rörelse och samarbete.

Träna adjektiv med naturmaterial

I den här övningen fyller eleverna en bingobricka med naturmaterial som representerar ett adjektiv och får samtidigt möjlighet att röra sig. Tips! Läs om hur ni kan använda Pedagogiska kartor för att...

Kamera – en övning i att memorera, lyssna och beskriva

I den här övningen ska eleverna genom en ögonblicksbild, som en kamera, memorera vad de har sett och sedan återberätta detta. Här tränar eleverna sitt minne, men även att lyssna och beskriva. Tips! L...

Läsning med tema: ”Globala målen för hållbar utveckling”

Varje grundskola i Malmö har fått välja en boklåda med utgångspunkt i de globala målen för hållbar utveckling (ht 2019). I varje låda finns flera exemplar av varje titel (ca 80 böcker), en affisch med...

Barnkonventionen: Diskutera barnens rättigheter

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnens rättigheter. Runt om i världen firas därför den stora barndagen som uppmärksammar barns situation världen över. Barnkonventionen inne­håller 54 artiklar (bestämmelser) som handlar om mänskliga rättigheter för barn med syftet att påverka och förbättra situationen för barn runt om i världen. 

Läslov!

Äntligen närmar det sig läslovet! Nedan hittar du en lista med spännande, nya och lite läskiga lästips inför lovet. Lästipsen sträcker sig från "bilderbok", "börja läsa" till boktips för elever i åldrarna "6 till 12 år". Hoppas du hittar det du söker. Passa på att spela läslovsbingo under läslovet!

FN-dagen och de globala målen

FN-dagen är här! Den 24 oktober 1945 bildades Förenta Nationerna i samband med att FN-stadgan trädde i kraft. Idag har FN 193 medlemsländer och 2015 enades de om de 17 globala målen som är en handlingsplan.

Äntligen närmar sig läslovet – tema skräck

Här hittar du tips på skräckisar - för både yngre och äldre! Hoppas de inspirerar eleverna att läsa under läslovet. 

Laga mat med rester – matsvinn blir miljövinn!

Visste du att en familj på fyra personer slänger drygt 1 kilo mat per dag? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. De livsmedel som hushållen slänger mest av är frukt och grönsaker följt av kött, fisk, skaldjur och ägg samt bröd och bakverk. Nästan hälften av det som slängs är mat som hade kunnat ätas.