Gå direkt till innehållet

I det här arbetsområdet läser eleverna boken ”Förvandlad” av Mårten Melin, en annorlunda och spännande berättelse om Måns som en dag, som en blixt från klar himmel, tvingas byta skola. Författaren håller skickligt läsaren i ett spänningens järngrepp och det dröjer långt in i boken innan man får reda på vad det egentligen är för hemlighet Måns bär på. 

Till boken presenteras ett heltäckande och strukturerat material som du kan använda i din undervisning. Håll till godo! 

 


Arbetets två lektioner 

Du får med dig en lektionsplanering att presentera för eleverna. Planeringen innehåller mål med arbetet och vilka förmågor som eleverna kommer att träna på. Den innehåller också definitioner av ”utvecklande svar och samtal”, både i löpande text och i punktform.

I resursen hittar du också diskussionsfrågor till varje kapitel. I diskussionsfrågorna presenteras ord med tillhörande betydelse, ibland med tillhörande bilder. Diskussionsfrågorna manar också eleverna bland annat till att läsa mellan raderna och fundera över vad som kommer att hända härnäst. Eleverna får svara på frågor om texten och motivera och förklara sina svar samt koppla det lästa till sig själva.

Lektion 1: Här hittar du lektionsplaneringen. Du hittar också exempel på hur du kan jobba med läsläxan i klassrummet. Du kan både läsa den på sidan och ladda ner den som en PDF-fil.

Lektion 2:  I den andra lektionen hittar du samtliga diskussionsfrågor till bokens alla kapitel som Word-filer.

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Lektioner i arbetsområdet

Lektionsplanering

Presentera boken ”Förvandlad” Du kan presentera boken genom att säga följande: När jag vaknade la jag genast märke till tre konstiga  saker: Jag var inte hungrig. Det var jag annars allt...

Diskussionsfrågor

Till bokens alla 18 kapitel finns diskussionsfrågor som eleverna ska svara på varje vecka. Ett kapitel motsvaras av ett Word-dokument som du kan ladda ner. Du hittar samtliga dokument under ”Mom...