Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

113 träffar

Kartläggning – Hitta språket

I förskoleklassen ska eleverna ges förutsättningar för att utveckla förmågan ”kommunicera i tal och skrift i olika sammanhang och för skilda syften”. Denna förmåga kartläggs genom fyra aktiviteter som relaterar till förskoleklassens centrala innehåll.

Kooperativt Lärande

Detta arbetsområdet riktar sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med Kooperativt Lärande. Här får du veta vad Kooperativt Lärande handlar om och ta del av såväl syftet som olika strukturer samt lektionsplaneringar från pedagoger i Malmö Stad.

Estetiska lärprocesser i förskolan

I det här arbetsområdet presenterar Susanna Maier ett upplägg kring hur man kan introducera och arbeta med keramisk lera i förskolan.

Kartläggning – Hitta matematiken

“Hitta matematiken” ger läraren möjlighet att observera och iaktta elevernas förmågor inom olika områden av betydelse för kunskapsutveckling i matematik. Varje aktivitet hittar du i enskilda lektioner/moduler.

Introduktion till programmering

Det pratas så mycket om programmering men vad är det? Är det inte svårt, med en massa konstiga tecken? Hur kommer man igång? Var ska man börja? I det här arbetsområdet kommer du på ett enkelt och lekf...

Barnens bästa bibliotek – med lärarhandledning

I projektet "Barnens bästa bibliotek" får alla elever i förskoleklass visning av sitt närmaste områdesbibliotek på Biblioteken i Malmö. Varje elev får en bokgåva och dessutom får varje klass en högläsningsbok. 

Exempel och inspiration till meningsskapande aktiviteter

I den här lektionen får du exempel på olika sorters meningsfullt lärande. Syftet är att du ska få inspiration och idéer till hur du kan använda ta med dig meningsfullt lärande i klassrummet.  (TILLBAK...

Om djurens beteende – följ med till Naturhistoriska museet

Följ med på minivisning, utan att komma till museet! Museipedagog Louise tar med er på en kort tur i utställningen Natur i Sverige och jämför beteenden hos några av djuren där.   Minivisningen är en 7...

Källkritik för förskoleklass

Källkritik är en viktig del i barn och ungdomarnas vardagliga liv. Både i skolan och på fritiden behöver barn tidigt vara medvetna om att inte tro på allt man hittar på nätet och att veta när man kan lita på det man läser. I denna resurs hittar du en PowerPoint och en liten film som fungerar som underlag för att diskutera källkritik i förskoleklasser eller på de lägre stadierna.

Om Israel – Palestina konflikten för yngre elever

Konflikten mellan Israel och Palestina kan vara svår att förstå för yngre elever. I det här korta klippet från SVT Play kan du som lärare tillsammans med dina elever få en överblick som passar lägre å...