Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

142 träffar

Programmering – Kubo leker!

Kubo är en robot som programmeras med hjälp av kodbrickor som ser ut som pusselbitar. Roboten läser in koden genom att köra över pusselbiten. Den kan åka rakt fram, åt vänster samt åt höger. För mer avancerad programmering kan Kubo även programmeras att utföra en funktion, en sekvens samt en loop.

Berättande – narrativ text

Den här resursen tydliggör de språkliga krav som ställs på olika texttyper. Först presenteras ett textexempel och därefter bryts texten ned utifrån syfte, struktur och språkliga drag. Slutligen ges ex...

Göra upp eld!

För att skapa en bra eld behöver vi tre saker-den så kallade eld triangeln: SYRE, BRÄNSLE och VÄRME. Elden kräver mycket stor försiktighet och respekt. Vatten behöver finnas i närheten av brasan.

Samtycke, för gymnasie-och vuxen särskola, grundsärskola och förskola

Den här resursen vänder sig till dig som undervisar om sexualitet, samtycke och relationer i den anpassade skolan och innehåller förslag på lektionsupplägg kring samtycke med en förklarande film samt bild och symbolstöd.

Läslista – blickar framåt och bakåt!

Så spännande med ett nytt årtionde och nya läsår! Hur ser världen ut under de närmast åren? Vi finner svaret genom att läsa böcker som både blickar framåt och bakåt.

Kom igång med snacket kring psykisk ohälsa

Syftet med denna resurs är att få igång diskussioner kring ett ämne som är högst aktuellt och tillsammans i grupp få reagera. 

Arbetsro och magiska 7:an

I denna resurs bjuder Joanna Lundin på tips kring arbetsro och struktur med utgångspunkt i "den Magiska 7:an".

Världsboksdagen

Den 23 april firas världen över Världsbokdagen. Unesco har firat dagen sedan 1995 och det är också dagen då flera stora författare som William Shakespeare och Miguel Cervantes avled. Det är inte bara boken och rätten till läsning som står i fokus denna dag utan också upphovsrätten. 

Håva i damm

Det är spännande att upptäcka vad som finns under vattenytan i dammen. Det behövs inte mycket mer är några håvar och tråg. Det svåra kan vara att veta vad det är för djur som håvas upp. Som stöd och h...

Många stenar

Genom enkla medel och naturmaterial, kan taluppfattning och jämförelseord tränas. Stenar finns det gott om på många olika ställen. Låt eleverna leta fram olika former och storlekar.     (Fördjupa...