Gå direkt till innehållet

Sökning på 'läsning'

122 träffar
Resursmaterial

Om konspirationsteorier med Andreas Önnerfors

Forskning har visat att elever som inte är socialt och känslomässigt väl anslutna löper större risk att hamna i konspirationsteoriernas fällor. Detta föreläsnings- och utbildningspaket med Andreas Önnerfors, professor i idéhistoria, riktar sig till dig som i den pedagogiska vardagen möter konspirationsteorier, desinformation och informationspåverkan.
Resursmaterial

Ankomsten – en estetisk lärprocess om vänskap, inkludering, trygghet och identitet

Resursen utgår från boken ”Ankomsten” av Shaun Tan och innehåller flera olika moment som dramaövningar, läsning, bildanalys och textskrivande. Resursens tematik handlar om vänskap, inklude...
Resursmaterial

Bokcirkel – Nattkorpen

Här får du ett enkelt och komplett upplägg för att jobba med bokcirkel. Håll till godo!
Resursmaterial

Vad är demokratin värd?

I denna resurs ska eleverna söka svar på frågan: hur kunde tyskarna låta Hitler avskaffa demokratin och varför reagerade människor inte mer mot Hitlers behandling av judarna (observera att materialet inte inbegriper Förintelsen). Utöver de historiska frågorna får eleverna möjlighet att diskutera hur behandlingen av minoriteter är en viktig del av demokrati och hur sårbar demokrati är. 
Resursmaterial

MIK för lärare och bibliotekarier

Dagens elever lever i ett alltmer digitaliserat samhälle och därför är regeringens beslut om förändringar i regeringens styrdokument för grundkole-, gymnasie, och vuxenutbildningen fortfarande högaktu...
Arbetsområde

Malmös judiska historia

Syftet med undervisningsmaterialet Malmös judiska historia är att eleverna ska lära sig mer om den judiska närvaro som funnits i Malmö historiskt. Sedan mitten 1800-talet har det funnits en judisk närvaro i staden.
Resursmaterial

Måla som Kandinsky

Marie Wetterstrand är en av vinnarna av Malmö Pedagogpris 2023 och är speciallärare och bildlärare i den anpassade gymnasieskolan på Valdemarsros gymnasium. I denna resurs delar hon med sig av en uppgift i bild som passar för såväl nationella - som individuella program
Resursmaterial

Jämföra kursplanerna i svenska och svenska som andraspråk

Det här stödmaterialet syftar till att ge dig som undervisar i svenskämnena ökad medvetenhet och insikt om likheter och skillnader i kursplanerna för svenska och svenska som andraspråk. Allt genom gemensamma diskussioner.
Resursmaterial

Talängslan i skolan

Det här är en resurs som hjälper elever som lider av talängslan och som ger dem effektiva strategier. Strategierna är hämtade från boken Talrädsla i skolan (2017) av Daniel Sandin. Upplägget utgår från hur gymnasieläraren Camilla Lindskoug har jobbat med en grupp elever som behövde extra stöd med sin talängslan. Du kan så klart anpassa upplägget så att du jobbar med det i helklass.
Resursmaterial

I livets väntrum – ett undervisningsmaterial till utställningen på Malmö Borgarskola

I den här resursen finner du ett undervisningsmaterial som är kopplat till utställningen "I livets väntrum" på Malmö Borgarskola. Materialet består av ett föreläsningsmanus, en bildpresentation, sju uppgifter till eleverna samt upplägg och handledning.