Gå direkt till innehållet

Äntligen är det sportlov! Missa inte listan med böcker som handlar om vinter och kyla och som både är glittrande, frostiga och roliga. Boktipsen vänder sig till barn i åldrarna 6 till 15. 


Lästips

 

Djuren i skogen. Vinterboken (3-6 år)

av Sarah Sheppard

En rolig bok om djuren i skogen om vintern. Man får lära sig om vilka djur som är vakna och vilka som sover och vad som händer sedan när snön börjar smälta och våren är på väg.


Sune i fjällen (6-9 år)

av Sören Olsson & Anders Jacobsson

Sunes tjej Sofie ska åka till fjällen med en snygg kille. Då är det bara att packa ihop och dra med hela familjen till fjällen! Trots att ingen av dem kan åka skidor …


Ishavspirater (6-9 år)

av Frida Nilsson

Piraten Vithuvud har rövat bort Siris lillasyster Miki. Siri är livrädd men måste vara modig för att rädda sin syster. Ett äventyr om rädsla och mod, vänskap och syskonskap.


Katten & Ekorren. En vintersaga (6-9 år)

av Loka Kanarp

Katten och Ekorren är så olika. Katten gillar ordning och Ekorren är stökig. Nu måste de flytta ihop över julen på grund av att Ekorren måste flytta från glassbaren.


Familjen Monstersson. Monstervinter (6-9 år)

av Mats Wänblad

Ebba, Boris och gamen Polly ska ut och åka pulka. Men Boris är inte glad. När Ebba kommer på varför försöker hon göra allt för att få honom på bra humör!


Isdraken (6-9 år)

av George R R. Martin

Adara och hennes isdrake har varit tillsammans så länge hon kan minnas. Hon är sju år när eldsdrakar börjar flyga över nejden och bara hon och hennes drake kan rädda världen från dem. Boken utspelar sig i samma värld som Game of Thrones.


Varm vinter (9-12 år)

av Åsa Anderberg Strollo

Annie är tillbaka i skolan med vännerna. Men det sker en massa skumma saker. Frågan är bara om det är den söta killen i 6D eller någon som vill skada Annie?


Kyla (12-15 år)

av Therese Henriksson

Strömmen har slått ut och telefonerna har ingen täckning … Sofia och hennes syskon är fast i morfars stuga och det blir bara kallare och kallare. En trovärdig ungdomsthriller!

 

av Nathalie Pålsson

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.