Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

137 träffar
Arbetsområde

Brain breaks i klassrummet

Med en Brain Break ger du eleverna en mental paus oftast i kombination med en pulshöjande aktivitet. Genom rörelse ökar elevernas vakenhetsgrad, koncentration och kreativitet. Även mindre mängd rörelse ger effekt.
Arbetsområde

Matematisk programmering i Python

Fortbildningen vänder sig till matematiklärare på gymnasiet och komvux. Materialet kan även med fördel användas för matematiklärare i grundskolans år 7-9.
Arbetsområde

Hjärnan och lässtrategier

Att medvetet arbeta med lässtrategier fyller en didaktisk funktion oavsett ämne och texttyp. Dessutom kommer svårighetsgraden i texter att öka i takt med elevens utbildningsnivå vilket gör strategierna till praktiska verktyg genom hela livet.
Arbetsområde

Digitala Hågkomstresor

På hågkomstresor stärks lärandet genom platsens autenticitet, genom att befinna sig där det hände. Historia blir närvarande och verklig menar de som åker på dessa resor. Tyvärr kan inte alla Malmös elever åka på de här resorna, men vi har i materialet här gjort ett försök att förmedla den påverkan som platserna har. Materialet är avsett att stärka kunskap om judiskt liv före andra världskriget, Förintelsen och om antisemitism som den såg ut då. Läraren kan använda materialet i sin helhet eller så kan läraren välja ut ett avsnitt, allt efter behov.
Arbetsområde

Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för alla ämnen och åldrar

I stödmaterialet presenteras olika strategier som alla har sin grund i ett språk- och kunskapsutvecklande förhållningssätt. Metoderna är placerade som under rubriker som de vanligen brukar förknippas med, men kan och bör kombineras på ett flexibelt sätt i olika sammanhang och ämnen.
Arbetsområde

SCARF – vår sociala hjärna

Det här arbetsområdet handlar om den sociala hjärnan. Det lyfter fram vad som triggar igång hot- och stressystemet och hur det påverkar lärande och samarbete negativt.
Resursmaterial

Motivationsteorier för lärare – Värden

I den här resursen utgår vi från att elever ställer sig frågan "Vilket värde har den här uppgiften för mig?" och vad det kommer att innebära för motivationen
Resursmaterial

Att motverka konspirationsteorier

I materialet nedan kan du lära dig om konspirationsteorier, om varför de kan vara farliga, hur de hänger samman med antisemitism och hur det går att förebygga dem jos elever.
Resursmaterial

Läs mer om Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt: resurser och inspiration

Här hittar du ett länkskafferi med ännu fler resurser i Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och dessutom artiklar som behandlar de olika aspekterna. Håll tillgodo! Länkarna är uppdelade under fö...
Resursmaterial

Psykologisk trygghet börjar i skolan

Psykologisk trygghet diskuteras mycket på arbetsplatser och organisationer men för att implementera ett fenomen från grunden börjar det, som det mesta, i skolan.