Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

154 träffar
Arbetsområde

Kraft och rörelse

Under arbetet med kraft och rörelse kommer ni under fem lektioner att lära om tyngdkraft, friktion, balans, tyngdpunkt och jämvikt. Lektionerna innehåller flera laborativa övningarna som utgår från lek- och rörelseaktiviteter vid bland annat gungor och rutschbanor.
Arbetsområde

Introduktion till gymnasiestudier

På Pauliskolan ger vi eleverna en gemensam och likvärdig introduktion till gymnasiestudierna. När eleverna kommer till gymnasiet ser  förkunskaperna väldigt olika ut, och därför har skolan tagit fram sex lektioner som ettorna tar del av under sin första tid på skolan.
Arbetsområde

Miljöanalys av den egna skolan – Energifallet

I detta arbetsområde arbetar dina elever med engagerande och interaktiva moment för att förstå naturvetenskapliga begrepp och fenomen. Fokus ligger på begreppet “Energi” men momenten behandlar även resursanvändning och hållbar utveckling.
Arbetsområde

Flyt farkost flyt

Under arbetet med “Flyt farkost flyt” kommer ni under 4 lektioner att lära om hur formen och konstruktionen på ett föremål påverkar dess flytförmåga, lastförmåga och rörelseförmåga, samt hur lagrad en...
Arbetsområde

Fysik på gradäng

I detta arbetsområde beskrivs fyra fysiklektioner som kan utföras på en gradäng. Det går lika bra att göra övningarna på en traditionell lekplats. Övningarna handlar om tyngdpunkt, krafter och friktion.
Arbetsområde

Vatten, blandningar och lösningar

Under arbetet med vatten kommer ni under fem lektioner att lära om vattnets olika former fast, flytande och gas samt övergångarna mellan dem, det vill säga förångning, kondensering, smältning och stelning. Ni kommer också att lära om lösningar och blandningar och hur man kan separera deras beståndsdelarna genom avdunstning och filtrering.
Arbetsområde

Rymden – solsystem, himlakroppar och planeter!

Under arbetet med rymden kommer ni under 5 lektioner att lära er om solsystemet, om avstånd mellan himlakroppar och planeternas storlek. Andra saker som tas upp är varför det blir dag och natt, om månens faser och olika stjärnbilder.
Resursmaterial

Vackert väder

Våren är här! Passa på att låta dina elever i åk 4-6 jobba med att observera vädret och beskriva vindstyrka, temperatur, himlens utseende och nederbörd under en vecka. I dokumentet hittar uppgiften, b...
Resursmaterial

Mall för laborationsrapport: åk 4-6

I den här resursen får du en enkel mall för att lära eleverna skriva en laborationsrapport.
Resursmaterial

Vet vi verkligen hur världen ser ut?

Jorden är rund och kretsar kring solen som i sin tur bara är en av miljarder med stjärnor i vår galax som ändå bara är en av miljardtals galaxer. Detta vet vi med säkerhet. Eller? Är det något vi kan...