Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

106 träffar
Resursmaterial

Samtycke, för gymnasie-och vuxen särskola, grundsärskola och förskola

Den här resursen vänder sig till dig som undervisar om sexualitet, samtycke och relationer i den anpassade skolan och innehåller förslag på lektionsupplägg kring samtycke med en förklarande film samt bild och symbolstöd.
Resursmaterial

Cirkelmodellen

Cirkelmodellen är en stöttande arbetsmodell där man efter att ha byggt upp förförståelse gör gemensamma aktiviteter för att till sist låta eleven skriva på egen hand.
Resursmaterial

Måla som Kandinsky

Marie Wetterstrand är en av vinnarna av Malmö Pedagogpris 2023 och är speciallärare och bildlärare i den anpassade gymnasieskolan på Valdemarsros gymnasium. I denna resurs delar hon med sig av en uppgift i bild som passar för såväl nationella - som individuella program
Resursmaterial

Sveriges nationella minoritetsspråk

Det här är ett material för dig som undervisar i svenska på gymnasiet och som ska jobba med Sveriges nationella minoritetsspråk. I dokumentet beskrivs uppgiften, förslag på länkar och stödfrågor.
Resursmaterial

VÖL-schema

Ett VÖL– schema kan användas vid uppstart av ett nytt arbetsområde eller inför läsande av en faktatext.
Resursmaterial

VENN-diagram

Ett VENN-diagram används för att göra jämförelser och tydliggöra likheter och skillnader. Det kan användas för att jämföra föremål, bilder, texter, personer, platser eller händelser samt begrepp inom natur- och samhällsorienterande ämnen och matematik.
Resursmaterial

Läsa genom att lyssna och rita!

I varje klass finns det elever som av olika anledningar har svårt att ta till sig information via skrift. Denna svårighet, oavsett orsak, drabbar en mycket stor del av elevens skolarbete.
Resursmaterial

Fiffig metod för att fånga svåra begrepp

Metoden "Concept attainment" (begreppserövrande) är ett sätt att hjälpa elever att kunna och förstå ord och begrepp. Allra bäst funkar det för abstrakta begrepp eller koncept.
Resursmaterial

Alla språk är för lärande!

Vet du vilka språkliga resurser som finns i ditt klassrum?  Vet du hur arbetet med elevernas alla språk kan stärka deras kunskaps- och  identitetsutveckling? Genom att använda detta material får du sy...
Resursmaterial

Ordlista mattebegrepp – översatt till olika språk

Här finner du mattebegrepp översatta till en mängd olika språk. Mattebegreppen passar framförallt till grundskolan årskurs 7-9 men ordlistorna kan även vara användbara på gymnasienivå.