På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. OkVad är kakor?
Elever vet och tycker och tror en hela massa saker. En del är trivialt och föränderligt som favoritgodis och annat helt centralt för den egna identiteten och självbilden, som gudstro (eller frånvaro a...
Lär ut språk med hjälp av modern musik! Dina eleverna lär sig mer om kulturen i målspråket samtidigt som de tränar hörförståelse.
Det långsamma, välartikulerade nybörjarspråket eleverna oftast...
Under arbetet med ”Honung- en fantastisk biprodukt” kommer ni under fyra lektioner att lära er om binas insamling av nektar, hur man skördar honungen från bina, hur honungen är sammansatt och olika (gamla och nya) användningsområden för honung.
Att träffas, bli kär, börja dejta och ta de första trevande stegen mot hångel och sex är inte lätt ens för vuxna som gjort det förr och för tonåringar som gör sina första erfarenheter är det givetvis...
I detta arbetsområde arbetar dina elever med engagerande och interaktiva moment för att förstå naturvetenskapliga begrepp och fenomen. Fokus ligger på begreppet “Energi” men momenten behandlar även resursanvändning och hållbar utveckling.
Den till vardags alldeles urtrista gråa husväggen har plötsligt blivit utsmyckad med färg och form. Nu plötsligt så levande! Vem ligger bakom det? Vem är konstnären?
Gatukonst i det offentliga rummet...
Detta arbetsområde syftar till att skapa diskussion och kunskap kring vad eleverna tycker är attraktivt och inte hos andra människor, och hur deras bild av det attraktiva skapas. Att vara ungdom i sam...
”Din mamma jobbar inte här”.
Den passivt-aggressiva lappen som sitter i köket på arbetsplatsen är – bortsett från att den vittnar om ett ojämlikt samhälle där ‘din mamma’...
Det här arbetsområdet har som mål att skapa förståelse för addition och subtraktion med negativa tal. Plus- och minustecknets olika betydelser tas upp först som följs av introduktion av negativa och positiva tal samt tallinjen och därefter räknesätten.
Detta arbetsområde handlar om att göra det rätta och ger eleverna en grundläggande kunskap om sätt att tänka kring vad som är rätt och fel. Det introducerar begrepp lämpliga för samtalet, orienterar eleverna i de olika etikskolor som existerar och låter dem öva och diskutera utifrån konkreta situationer.