Missa inte den här roliga övningen där eleverna får möjlighet att dela med sig av sina tankar, känslor och bästa tips om läsning - på ett sätt som inspirerar och stärker deras läsaridentitet.
Det här materialet är utformat för att hjälpa barn att reflektera över sin egen läsning och upptäcka vad som gör läsningen meningsfull och engagerande för dem.
I den här resursen får eleverna börja fundera kring hur man kan förbereda sig på strömavbrott så att man är beredd och inte rädd. De får också resonera och fundera på hur mycket som är beroende av elektricitet och om hur man kan hjälpas åt att spara elektricitet.
Tid för repetition! Här finner du en frågesport att sätta upp för en tipsrunda enskilt eller i grupp. Frågorna blandar biologi, kemi, fysik och teknik och ger möjlighet för både repetition och ny kunskap. Facit finns bifogat.
Tid för repetition! Här finner du en frågesport att sätta upp för en tipsrunda enskilt eller i grupp. Frågorna varierar mellan historia, geografi, religion och samhällskunskap. Dax att dra i minnesledtrådarna och kanske lära nytt!
I den här resursen får du ta del av tio inspirerande och engagerande sätt att väcka läslusten hos dina elever – och dessutom tio kreativa metoder för att redovisa läsupplevelserna!
Läsåret närmar sig sitt slut och det är tid att utvärdera. I den här resursen finner du utvärderingar som passar såväl mellan - som högstadiet. Eleven får möjlighet att reflektera över lärande och utveckling men även över det sociala och mål för nästa läsår.
Att arbeta med olika lässtrategier är för mig viktigt oavsett ämne. Jag undervisar främst i SO och Sv/SvA i vilka eleverna möter många texter av olika slag och svårigheter.
Få saker upprör elever lika mycket som att få reda på att något de lärt sig i skolan (eller livet) varit en lögn. Detta är särskilt tydligt när du som geografilärare får berätta för eleverna att värld...