Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

436 träffar

Lärarhandledning till boken ”Stolt jude”

I den här resursen finner du boken Stolt Jude som har skapats utifrån och med inspiration av ett instagramkonto med samma namn. Instagramkontot startades av judiska ungdomsförbundet 2015 och är ett stafettkonto där olika personer varje vecka berättar om sin judiska liv.

Ny utställning på Malmö museum med uppföljningsmaterial: Barn har också rättigheter!

I mars öppnar utställningen ”Barn har också rättigheter!” på Malmö museum. En kostnadsfri workshop i utställningen erbjuds för elever i åk 6. Följ gärna upp besöket i skolan med material från "My human rights" i denna resurs.

Äntligen närmar sig läslovet – tema skräck

Här hittar du tips på skräckisar - för både yngre och äldre! Hoppas de inspirerar eleverna att läsa under läslovet. 

Fixa Eurovision-Bingo!

Tycker du att Eurovision kan vara lite långtråkig och det tar lång tid? Samla klassen, familjen eller vänner och spela Eurovision-Bingo så håller ni lågan uppe hela kvällen. 

Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt – ord och begrepp

Genom att jobba med ord och begrepp övar sig eleverna såväl på att använda och känna igen ord och begrepp, att packa upp ord genom att reda ut vilka ord nominaliseringar är skapade av och att stötta dem i läsförståelse. I denna resurs presenteras tre strategier för att göra eleverna medvetna om hur de aktivt kan öka sin förståelse och vidga sitt ordförråd.

Odla med det du har

Det finns ingen anledning att köpa fröer när vi redan har så mycket runt oss som går att odla. I frukter och grönsaker som vi äter finns kärnor och fröer som vi oftast slänger.

Varför firar vi första maj?

Första maj är en röd dag i den svenska kalendern men varför är den det egentligen? Vad är det för speciellt med just denna dag och hur länge har vi firat den? I den här resursen får eleverna genom ett quiz lära sig lite om bakgrunden och anledningarna till vårt firande.

Identitetsporträtt – att uppmärksamma och diskutera identitet

Den här resursen handlar om identitet och ger eleverna möjlighet att uppmärksamma och diskutera hur våra identiteter uttrycker sig. Vad vi kan se och inte. Går det att säga hur en person är genom att titta på hen? Eleverna får möjlighet att diskutera olika identitetsuttryck och ta reda på mer om sina egna identiteter, synliga och osynliga. 

Skriv berättelse – om superhjältar

I det här arbetet tränar eleverna på att skriva berättelser och utveckla sitt skrivande. Eleverna får en given struktur att förhålla sig till och utifrån den ska de skriva en superhjälteberättelse!

Hur man kan ha svåra diskussioner med elever i tider av osäkerhet

När vissa traumatiska händelser inträffar kommer barnen att höra om det på ett antal olika sätt, varav några kan vara felaktiga, osäkra eller baserade på rykten eller spekulationer. Varhelst det händer kan händelser skapa känslor av ångest och rädsla. Elever kan då få svårigheter att formulera sina känslor. Denna vägledning ger praktiska förslag på hur du kan strukturera diskussion, vidareutbildning och ifrågasättande vid sådana händelser.