Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

324 träffar
Resursmaterial

Läslista – blickar framåt och bakåt!

Så spännande med ett nytt årtionde och nya läsår! Hur ser världen ut under de närmast åren? Vi finner svaret genom att läsa böcker som både blickar framåt och bakåt.
Resursmaterial

Elevhälsomöten – för lärande tillsammans

Hur samlar vi den kollektiva intelligensen på vår skola? Hur kan vi använda vår samlade kompetens i syfte att höja måluppfyllelsen och gå från ett mer individfokus till att öka arbetet med grupp och organisation?
Resursmaterial

Lästips om Förintelsen och Andra världskriget

En resurs med tips på läsning om Förintelsen och Andra världskriget. Alla böcker finns tillgängliga via din dator på olika sätt. Du kan också fråga personalen på ditt närmaste skolbibliotek efter titlarna.
Resursmaterial

Internationella kvinnodagen – om kvinnors rösträtt

Sedan 1977 är den 8 mars en officiell dag som heter "Internationella kvinnodagen". Dagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Dagen instiftades dock redan 1910 med syftet att lyfta kraven på kvinnliga rättigheter och framförallt rösträtt.
Resursmaterial

Matematiska lathundar

Ta del av elva olika lathundar inom fem olika matematiska områden. En lathund kan exempelvis användas av en nybörjare som behöver komma igång eller någon som behöver påminna sig om vilka steg som ska göras i vilken ordning.
Resursmaterial

Utematte

Vackert väder och frisk luft! Passa på att träna matte ute. Här hittar du fem enkla och roliga övningar.
Resursmaterial

Språktrappan och NO

Språktrappan är en didaktisk modell som ger stöd för planering och analys av elevers språkanvändning, i detta fallet NO.
Resursmaterial

Vackert väder

Våren är här! Passa på att låta dina elever i åk 4-6 jobba med att observera vädret och beskriva vindstyrka, temperatur, himlens utseende och nederbörd under en vecka. I dokumentet hittar uppgiften, b...
Resursmaterial

AI i undervisningen – en resurs för samverkan med vårdnadshavare

AI-övningar för grundskola och gymnasiet är särskilt framtagna för att engagera både elever och vårdnadshavare.
Lektion

Lektion 1: Dansa

Under första lektionen kommer du att introducera begreppet ”programmering” för dina elever. Eleverna kommer även att bekanta sig med begreppen ”instruktion” och ”algoritm...