Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

388 träffar
Resursmaterial

Forma bokstäver

Den här övningen fungerar att göra med både äldre och yngre barn. Det handlar om att plocka fram sin lekfullhet, påhittighet och samarbetsförmåga.    Mer om den sociala hjärnan Vill du som pedago...
Resursmaterial

Om mig

Låt de lite yngre barnen presentera sig själva genom att rita självporträtt och fylla i  information som namn, ålder, familj och intressen.  Om ni vill kan ni sätta ihop allas presentationer till en k...
Resursmaterial

Att förbereda för det värsta

När det händer stora saker i världen som krig eller terroristattacker kommer barnen att höra om det på ett antal olika sätt, varav några kan vara felaktiga, osäkra eller baserade på rykten eller spekulationer. Varhelst det händer kan händelser skapa känslor av ångest och rädsla. Denna vägledning är inte avsedd som en lektionsplan, utan är ett sätt att hjälpa lärare att svara på frågor, strukturera diskussioner och vid behov utöka barns lärande och förståelse.
Resursmaterial

4. Trygghet och studiero – skapa ditt tempel

I denna serie av sex avsnitt får du som pedagog ett enkelt och smidigt arbetsmaterial för att påbörja arbetet med trygghet och studiero. Värdegrundsarbetet är något som ska genomsyra allt vi gör i sko...
Resursmaterial

Arbetsro och magiska 7:an

I denna resurs bjuder Joanna Lundin på tips kring arbetsro och struktur med utgångspunkt i "den Magiska 7:an".
Resursmaterial

Världsboksdagen

Den 23 april firas världen över Världsbokdagen. Unesco har firat dagen sedan 1995 och det är också dagen då flera stora författare som William Shakespeare och Miguel Cervantes avled. Det är inte bara boken och rätten till läsning som står i fokus denna dag utan också upphovsrätten. 
Resursmaterial

Språktrappan och NO

Språktrappan är en didaktisk modell som ger stöd för planering och analys av elevers språkanvändning, i detta fallet NO.
Resursmaterial

Lästips om Förintelsen och Andra världskriget

En resurs med tips på läsning om Förintelsen och Andra världskriget. Alla böcker finns tillgängliga via din dator på olika sätt. Du kan också fråga personalen på ditt närmaste skolbibliotek efter titlarna.
Resursmaterial

Elevhälsomöten – för lärande tillsammans

Hur samlar vi den kollektiva intelligensen på vår skola? Hur kan vi använda vår samlade kompetens i syfte att höja måluppfyllelsen och gå från ett mer individfokus till att öka arbetet med grupp och organisation?
Resursmaterial

Här har du ditt klassrum!

Hur gör man för att göra sitt klassrum så tillgängligt som möjligt? Om man vill skapa en plats där eleverna kan och får vara kreativa, ges möjlighet att samtala, får känna sig trygga och där alla elever verkligen får ”rum”. Ja hur gör man?