Gå direkt till innehållet

I denna serie av sex avsnitt får du som pedagog ett enkelt och smidigt arbetsmaterial för att påbörja arbetet med trygghet och studiero. Värdegrundsarbetet är något som ska genomsyra allt vi gör i skolan, men som inledning och speciellt i samband med en ny elevgrupp blir det extra viktigt att skapa en lärande miljö i denna nya konstellationen.

När vi uppnår trygghet och studiero så märker vi också hur elever samarbetar mer, lär sig, tar sig an utmaningar och bidrar till sin egen och andra utveckling. Arbetsmaterialet har även i syfte att väcka framtidstro och ambitioner hos eleverna samtidigt som de får en stund att tänka på och drömma om sin framtida jag men även inte glömma att ta vara på nuet.

Denna lektion har i syfte att medvetandegöra eleverna om vilka förutsättningar som krävs för att de ska fungera optimalt. Här behandlas de inre och yttre faktorer som bidrar till att man är mer fokuserad, koncentrerad samt hälsosam. Allt från motion till kost och sömn påverkar våra förmågor och vår resa till att bli vårt bästa. Att skapa sitt tempel innebär att försöka skapa en balans mellan sina inre och yttre faktorer för att få ut det mesta av sig själv både i prestation men även välmående. både i prestation men även välmående.

 

Skapa ditt tempel.pdf

 

 

Besök övriga resurser om trygghet och studiero på Malmö delar. Du hittar resurserna i länklistan nedan: 

  1. Hitta skatten
  2. Min dröm
  3. Jag VILL! Jag KAN! Jag SKA!
  4. Skapa ditt tempel
  5. Flygturen
  6. Universum väntar på dig

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.