Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

443 träffar

Kraft och rörelse

Under arbetet med kraft och rörelse kommer ni under fem lektioner att lära om tyngdkraft, friktion, balans, tyngdpunkt och jämvikt. Lektionerna innehåller flera laborativa övningarna som utgår från lek- och rörelseaktiviteter vid bland annat gungor och rutschbanor.

Vilken farkost är snabbast i vatten?

Vattenlekplatsen på Örtagård och Hyllie vattenpark är två utmärkta platser att utforska det fysikaliska fenomenet friktion. Genom ett undersökande arbetssätt får eleverna samtala om och upptäcka med s...

Fåglar i närområdet

Fåglar i närområdet är ett ämnesövergripande arbetsområde där svenska som andraspråk, NO och matematik integreras. Utifrån sina egna erfarenheter vid fältstudier kan eleven bli säkrare på att benämna fåglars kroppsdelar, upptäcka spår av fåglar, känna igen olika sorters fåglar, diskutera, jämföra och framställa texter med naturvetenskapligt innehåll.

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp – för lågstadiet

Här hittar du två lektioner om grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp. Du hittar också extramaterial med tips på böcker, filmer och ytterligare länkar.

Artkunskap – träd i närområdet

Vid Östra Rosengårdsfältet, nedanför Botildenborgs vattentorn, finns en dunge. Dungen anlades 1987 i syfte att vara ett övningsområde för Rosengårdsskolans naturstudier. Skogsdungen är en trädsamling...

Mäta längd

När praktik möter teori inom matematiken görs begrepp begripliga. Mäta längd är ett lektionsmaterial som använder den närmsta utemiljön i undervisningen i samspel med klassrummet. Genom ett undersökan...

Introduktion till programmering

Det pratas så mycket om programmering men vad är det? Är det inte svårt, med en massa konstiga tecken? Hur kommer man igång? Var ska man börja?

Geometri för årskurs 1 – Matematik

Arbetsområdets syfte är att undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang. Den ska också ge eleverna möjlighet att uppleva estetiska värden i möten med matematiska mönster, former och samband.

Ekoburk

I detta arbetsområde beskrivs fyra biologilektioner kring ekologi. Övningarna görs med fördel utomhus. Eleverna kommer att få göra ekoburkar, dramatisera fotosyntesen samt tillverka bladpress och regnmätare.

Vattensafari

Hur rör sig vatten och hur kan vi få syn på det i Malmö? På Augustenborg finns fina förutsättningar både på de gröna taken och bland markens vattenkanaler.