Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

93 träffar

Ett mjukare Malmö

På den här sidan hittar du stödmaterial att använda i undervisningen kopplat till arbetet Ett mjukare Malmö. Även om materialet riktar sig främst till årskurs 5 kan stödmaterialet här på sidan användas och anpassas till elever i andra årskurser.

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp

Välkommen till arbetsområdet grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp. Här hittar du lektionsmaterial att ta med dig in i klassrummet för att öka elevernas kunskap.

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp – för lågstadiet

Här hittar du två lektioner om grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp. Du hittar också extramaterial med tips på böcker, filmer och ytterligare länkar.

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp – för mellanstadiet

Här hittar du två lektioner "Snusk på Snapchat" och "Värsta bästa nätet". Båda lektionerna baseras på två böcker om livet på nätet. Lektionerna ger dig ett färdigt upplägg med övningar och diskussioner och hjälper eleverna att bli nätsmarta och undvika farliga och jobbiga situationer. Innehållet handlar också om hur man beter sig schysst på nätet.

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp – för högstadiet

Här hittar du två lektioner om livet på nätet. Lektionen "Vem är vem på nätet?" handlar om falsk identitet på nätet. I lektionen "Är det delbart" får eleverna titta på en film om att ta, ha och dela nakenbilder. Båda lektionerna serverar diskussionsfrågor för att ge eleverna verktyg om hur de kan agera tryggt på nätet.

VAD BETYDER EN STATY?

Barn och unga söker sig till utemiljöer som väcker deras engagemang och nyfikenhet. Den fysiska miljön är deras utvecklingsmiljö och platsen där förutsättningarna grundläggs ör deras framtida hälsa, v...

Lärarhandledning till boken: Antons anekdoter – experiment, kärlek och pinsamheter

I denna lärarhandledning lyfts exempel kring: Naturvetenskapliga fenomen och experiment Språkutvecklande övningar och läsförståelse Övningar som tränar grundläggande värden som anges i kapitel 1 och...

Barns rättigheter nu och då

Arbetsområdet är uppbyggd på tre lektioner. Lektion 1 kommer ni att jobba med barnkonventionen, inte med alla artiklar, men barnen ska få kännedom om att den finns och vad som finns i den och varför den behövs. Lektion 2 jobbar ni med historien bakom, varför behöver barn regler för hur de ska leva, vad har hänt historiskt för att vuxna måste ha lagar att följa? Lektion 3 knyter ni tillsammans ihop säcken. 

Antisemitism

Sedan den 7 oktober 2023 har antisemitism, hat mot judar, ökat dramatiskt. I skolan behöver vi både lära oss känna igen antisemitiska föreställningar och lära oss at hantera dem. Den här filmen är tänkt att ge en övergripande bild av vad antisemitism är.

Att motverka konspirationsteorier

I materialet nedan kan du lära dig om konspirationsteorier, om varför de kan vara farliga, hur de hänger samman med antisemitism och hur det går att förebygga dem jos elever.