Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

85 träffar
Resursmaterial

Öppna Malmö – Hur ser din drömstad ut?

Den här resursen tar sin avstamp i “Öppna Malmö Vision 2050” som samlar unga i vår stad med syftet att alla i Malmö ska kunna vara stolta över sin bakgrund och identitet och leva i staden som jämlikar. Resursen leder så klart vidare till vilka visioner dina elever har!
Resursmaterial

Om Barnkonventionen – ett heltäckande upplägg

Här får du ett färdigt, välstrukturerat och elevaktivt upplägg att använda i ditt klassrum. Upplägget tar sin utgångspunkt i Barnkonventionen (främst artiklarna 2, 3, 6 och 12).
Resursmaterial

Earth Hour – vad kan du göra?

Earth Hour närmar sig och det finns massor att hitta på! Kika in i resursen och lär dig mer om varför människor över hela världen släcker lampor under en timme?
Resursmaterial

Känslor och värdegrundsarbete

Att ha ett ordförråd för känslor är en viktig del i att kunna förstå, uttrycka och bemöta sina egna och andras känslor. Med det här upplägget får eleverna möjlighet att identifiera och definiera olika känslor och värdegrundsord
Resursmaterial

Amidah – Judiskt motstånd under Förintelsen

I denna resurs får lärare och elever möta verkliga judiska personer som på olika sätt gjorde motstånd under Förintelsen.  
Resursmaterial

Att motverka konspirationsteorier

I materialet nedan kan du lära dig om konspirationsteorier, om varför de kan vara farliga, hur de hänger samman med antisemitism och hur det går att förebygga dem jos elever.
Resursmaterial

Antisemitism

Sedan den 7 oktober 2023 har antisemitism, hat mot judar, ökat dramatiskt. I skolan behöver vi både lära oss känna igen antisemitiska föreställningar och lära oss at hantera dem. Den här filmen är tänkt att ge en övergripande bild av vad antisemitism är.
Resursmaterial

Lärarhandledning till boken ”Stolt jude”

I den här resursen finner du boken Stolt Jude som har skapats utifrån och med inspiration av ett instagramkonto med samma namn. Instagramkontot startades av judiska ungdomsförbundet 2015 och är ett stafettkonto där olika personer varje vecka berättar om sin judiska liv.
Resursmaterial

Om konspirationsteorier med Andreas Önnerfors

Forskning har visat att elever som inte är socialt och känslomässigt väl anslutna löper större risk att hamna i konspirationsteoriernas fällor. Detta föreläsnings- och utbildningspaket med Andreas Önnerfors, professor i idéhistoria, riktar sig till dig som i den pedagogiska vardagen möter konspirationsteorier, desinformation och informationspåverkan.
Resursmaterial

Den svartsjuke greven – en övning kring hederskultur

En svartsjuk greve åker på resa och förbjuder sin hustru att lämna slottet medan han är borta. Det efterföljande kärleks- och svartsjukedramat slutar i tragedi och eleverna sätts att reda ut vem som ä...