Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

188 träffar
Resursmaterial

Teckenspråk

Den 14 maj firas teckenspråkets dag. Samma datum år 1981 fastslog den svenska riksdagen att teckenspråk är dövas förstaspråk. Värt att fira! I den här resursen kan du lära dig mer om teckenspråket och göra en övning eller två.
Resursmaterial

Barnens bästa bibliotek – med lärarhandledning

I projektet "Barnens bästa bibliotek" får alla elever i förskoleklass visning av sitt närmaste områdesbibliotek på Biblioteken i Malmö. Varje elev får en bokgåva och dessutom får varje klass en högläsningsbok. 
Resursmaterial

Det digitala skolbiblioteket och en lektion i att skapa poesi

Poesi är en textform våra elever kommer i kontakt med redan i unga år. Det kan vara i form av rim och ramsor, berättelser på vers, lyriska dikter eller låttexter. I det första mötet med dikter ligger...
Resursmaterial

Sant eller falskt? En källkritisk övning

Tänk själv! Är Loch Ness-monstret världens sista dinosaurie? Finns det tvillingar som sitter ihop? Glömde de första människorna på månen kvar en astronaut? Man ska inte tro på allt vad folk säger. Med det kan också vara så att det som låter som tidernas värsta rövarhistoria verkligen har hänt på riktigt.
Resursmaterial

Minoritetsspråk i Sverige: Finska

Finländarnas historia i Sverige sträcker sig över nästan tusen år. Den handlar om krigsbarn, politiska flyktingar och unga arbetare. Men det är först i dag vi kallar gruppen Sverigefinnar – ett folk med två kulturer och två språk.
Resursmaterial

High five nobelklassiker – analysera karaktärsbeskrivning

I den här resursen kan du plocka fram vilken nobelklassiker du vill! Kanske något av Lagerlöf, Hemingway eller Solzjenitsyn. Låt eleverna läsa ett utdrag och hjälpa varandra att analysera en enskild människa, en enskild karaktär. Övningen bygger på kooperativt lärande och stärker samarbete kring det centrala innehållet.
Resursmaterial

Äntligen närmar sig läslovet – tema skräck

Här hittar du tips på skräckisar - för både yngre och äldre! Hoppas de inspirerar eleverna att läsa under läslovet. 
Resursmaterial

Ordquiz #3

Gör det självrättande ordquizet med dina elever.  Nedan hittar du exempel på hur orden kan användas i meningar. Om du vill kan du läsa meningarna innan eleverna gissar. När eleverna har gått igenom si...
Resursmaterial

Ordquiz #2

Följ länken till ordquizet. Gör det självrättande testet med dina elever!
Resursmaterial

Taggad på Insta

TEMAT ”STÖD OCH STRATEGIER” BESTÅR AV FÖLJANDE OMRÅDEN: Bekämpa näthatet Taggad på Insta I det här området lyfts ett problem fram som eleverna kan möta i sociala medier. De får föra etis...