Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

278 träffar

Samarbeta med grammatik – Fallet med den nyvaxade rånaren!

Grammatik kan ibland verka tungt att arbeta med och många grammatikövningar sker skriftligt och mekaniskt. I den här övningen ges möjlighet att prata om grammatik.

Likheter och skillnader eller ”Fel, fel, fel!”

En övning som är rolig, som hjälper eleverna öva upp sin förmåga att se liknader och skillnader på fler plan än bara det ytliga och också tvingar dem att kunna motivera sina tankar på en tydligt och kortfattat sätt.

Tre orsaksdiagram

Orsaksdiagram Ett orsaksdiagram ger stöd för att förstå och uttrycka orsaksrelationer. Den kan behöva anpassas utifrån de krav på samband man vill upptäcka eller uttrycka i ett ämnesinnehåll. Pilarna...

Bokcirkel – Nattkorpen

Här får du ett enkelt och komplett upplägg för att jobba med bokcirkel. Håll till godo!

Instruerande text

Den här resursen tydliggör de språkliga krav som ställs på olika texttyper. Först presenteras ett textexempel och därefter bryts texten ned utifrån syfte, struktur och språkliga drag. Slutligen ges ex...

Boktips inför läslovet från Malmös skolbibliotekarier

Läslovet nalkas. I den här resurser delar skolbibliotekarier och skolbiblioteksansvariga i Malmö med sig av läsvärda böcker. Ett riktigt smörgåsbord!

Skriv berättelse – om superhjältar

I det här arbetet tränar eleverna på att skriva berättelser och utveckla sitt skrivande. Eleverna får en given struktur att förhålla sig till och utifrån den ska de skriva en superhjälteberättelse!

Bokcirkel – Glasbarnen

Dags för bokcirkel. Missa inte Glasbarnen av Kristina Ohlsson i det här arbetet där du får med dig:  Ett upplägg för arbetet med bokcirkeln, bedömningsmatriser och diskussionsfrågor till boken.

Bokcirkel – Spöksystrar

Dags för bokcirkel och att läsa Spöksystrar - Flickan på kyrkogården med eleverna. Här finns ett upplägg för arbetet, bedömningsmatriser och diskussionsfrågor.

Personligt återgivande / berättande text

Den här resursen tydliggör de språkliga krav som ställs på olika texttyper. Först presenteras ett textexempel och därefter bryts texten ned utifrån syfte, struktur och språkliga drag. Slutligen ges ex...