Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

269 träffar
Resursmaterial

Sant eller falskt? En källkritisk övning

Tänk själv! Är Loch Ness-monstret världens sista dinosaurie? Finns det tvillingar som sitter ihop? Glömde de första människorna på månen kvar en astronaut? Man ska inte tro på allt vad folk säger. Med det kan också vara så att det som låter som tidernas värsta rövarhistoria verkligen har hänt på riktigt.
Resursmaterial

Minoritetsspråk i Sverige: Finska

Finländarnas historia i Sverige sträcker sig över nästan tusen år. Den handlar om krigsbarn, politiska flyktingar och unga arbetare. Men det är först i dag vi kallar gruppen Sverigefinnar – ett folk med två kulturer och två språk.
Resursmaterial

Skolbibliotekariernas boktips inför jullovet – 2022

Malmös skolbibliotekarier delar med sig av boktips inför jullovet 2022. Hoppas du och dina elever hittar titlar som lockar till läsning! Här hittar du tips som skolbibliotekarierna tycker är oumbärliga för ett långt och läsfyllt jullov! Kanske hittar du nya titlar eller äldre favoriter eller kanske böcker att skriva på önskelistan!
Resursmaterial

Skolbibliotekarier tipsar om böcker till läslovet!

Malmös skolbibliotekarier delar med sig av boktips inför läslovet. Låt dina elever botanisera i läslovstipsen!
Resursmaterial

Om Barnkonventionen – ett heltäckande upplägg

Här får du ett färdigt, välstrukturerat och elevaktivt upplägg att använda i ditt klassrum. Upplägget tar sin utgångspunkt i Barnkonventionen (främst artiklarna 2, 3, 6 och 12).
Resursmaterial

Kärlek och vänskap inför Alla hjärtans dag

Författaren Mårten Melin är en mästare på att skriva korta, enkla men ändå innehållsrika dikter för barn. Varför inte arbeta med hans kärleksdikter nu när det börjar närma sig Alla hjärtans dag och det passar så fint med teman om kärlek och vänskap?
Resursmaterial

Pollinering – Hur går det till?

Den här resursen innehåller lektionsplaneringar för åk 1-3 och 4-6 om pollinering och dess deltagare så som blomflugor, humlor, bin och fjärilar. Du hittar även informationshäfte om pollinering, de olika insekterna och beskrivande bilder och planscher att skriva ut.
Resursmaterial

Relationsdiagram – ett stöd vid läsning

Diagrammen fungerar som ett grafiskt stöd som hjälper eleverna att samla information och få syn på relationer och samband i texter. Att stötta eleverna med olika typer av strategier före, under och efter läsningen är en viktigt del av den pedagogiska planeringen. 
Resursmaterial

Berättelsebro – stöd för berättande texter

I den här resursen delar vinnaren av Malmö Pedagogpris, Hellvi Toresson, med sig av hur man kan jobba med en berättelsebro för att ge eleverna stöd i sitt skrivande av berättande texter. Ladda ner berättelsebron och använd i ditt klassrum! 
Resursmaterial

Sexfältare – مواد الموارد: ستة حقول – دعم لكتابة النصوص الوصفية

Här hittar du en resurs om hur du kan använda en sexfältare.   Sexfältare – ett stöd för skrivande av beskrivande texter مواد الموارد: ستة حقول – دعم لكتابة النصوص الوصفية   En sexfältare ka...