På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. OkVad är kakor?
I den här övningen tränar eleverna både på att beskriva, lyssna på en beskrivningen och omsätta beskrivningen genom att hitta nallen.
Tips! Läs om hur ni kan använda Pedagogiska kartor för att finna...
I den här övningen tränar eleverna både på att beskriva, lyssna på en beskrivningen och omsätta beskrivningen genom att berätta vilken bokstav som är beskriven.
Tips! Läs om hur ni kan använda Pedago...
I den här övningen tränar eleverna både på att beskriva, lyssna på en beskrivningen och omsätta beskrivningen genom leta upp det som är beskrivet.
Tips! Läs om hur ni kan använda Pedagogiska kartor f...
I den här övningen tränar eleverna både på att lyssna på en beskrivningen, omsätta beskrivningen genom leta upp det som är beskrivet och berätta vad de hittat som passar in på beskrivningen. I leken B...
Tänk själv! Är Loch Ness-monstret världens sista dinosaurie? Finns det tvillingar som sitter ihop? Glömde de första människorna på månen kvar en astronaut? Man ska inte tro på allt vad folk säger. Med det kan också vara så att det som låter som tidernas värsta rövarhistoria verkligen har hänt på riktigt.
Finländarnas historia i Sverige sträcker sig över nästan tusen år. Den handlar om krigsbarn, politiska flyktingar och unga arbetare. Men det är först i dag vi kallar gruppen Sverigefinnar – ett folk med två kulturer och två språk.
I den här övningen fyller eleverna en bingobricka med naturmaterial som representerar ett adjektiv och får samtidigt möjlighet att röra sig.
Tips! Läs om hur ni kan använda Pedagogiska kartor för att...
Poesi är en textform våra elever kommer i kontakt med redan i unga år. Det kan vara i form av rim och ramsor, berättelser på vers, lyriska dikter eller låttexter. I det första mötet med dikter ligger...
Det här är en resurs som hjälper elever som lider av talängslan och som ger dem effektiva strategier. Strategierna är hämtade från boken Talrädsla i skolan (2017) av Daniel Sandin. Upplägget utgår från hur gymnasieläraren Camilla Lindskoug har jobbat med en grupp elever som behövde extra stöd med sin talängslan. Du kan så klart anpassa upplägget så att du jobbar med det i helklass.