Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

203 träffar
Arbetsområde

Digitala Hågkomstresor

På hågkomstresor stärks lärandet genom platsens autenticitet, genom att befinna sig där det hände. Historia blir närvarande och verklig menar de som åker på dessa resor. Tyvärr kan inte alla Malmös elever åka på de här resorna, men vi har i materialet här gjort ett försök att förmedla den påverkan som platserna har. Materialet är avsett att stärka kunskap om judiskt liv före andra världskriget, Förintelsen och om antisemitism som den såg ut då. Läraren kan använda materialet i sin helhet eller så kan läraren välja ut ett avsnitt, allt efter behov.
Arbetsområde

Introduktion till gymnasiestudier

På Pauliskolan ger vi eleverna en gemensam och likvärdig introduktion till gymnasiestudierna. När eleverna kommer till gymnasiet ser  förkunskaperna väldigt olika ut, och därför har skolan tagit fram sex lektioner som ettorna tar del av under sin första tid på skolan.
Arbetsområde

Jag är värdefull – mot en mänskliggörande barnrättspedagogik

Här hittar du flera lektioner som alla handlar om barnkonventionen. En del av lektionerna rör olika ämnen såsom matematik, idrott, biologi och svenska/svenska som andraspråk. Andra är ämnesöverskridan...
Resursmaterial

Identitetsporträtt – att uppmärksamma och diskutera identitet

Den här resursen handlar om identitet och ger eleverna möjlighet att uppmärksamma och diskutera hur våra identiteter uttrycker sig. Vad vi kan se och inte. Går det att säga hur en person är genom att titta på hen? Eleverna får möjlighet att diskutera olika identitetsuttryck och ta reda på mer om sina egna identiteter, synliga och osynliga. 
Resursmaterial

Poesibingo – språkutveckling, läsengagemang och läsfrämjande

Poesibingo är ett roligt och trivsamt sätt att jobba med språkutveckling, läsengagemang och läsfrämjande. Idén handlar om att kombinera bingo med scenpoesi, där ord i lyriken ersätter de klassiska siffrorna i traditionell bingo. Syftet är att lyfta fram den ganska obskyra scenkonsten, scenpoesin och i vårt fall även annan poesi i ett oväntat format - bingo! 
Resursmaterial

Speed-dating med böcker – ett spännade sätt att välja bok!

Det är inte alltid lätt för elever att välja bok för det finns ju så många i biblioteket. För att underlätta sökandet ordnade finner du här ett förslag med speed-dating med böcker för elever. 
Resursmaterial

Pollinering – Hur går det till?

Den här resursen innehåller lektionsplaneringar för åk 1-3 och 4-6 om pollinering och dess deltagare så som blomflugor, humlor, bin och fjärilar. Du hittar även informationshäfte om pollinering, de olika insekterna och beskrivande bilder och planscher att skriva ut.
Resursmaterial

Samer och samiska

Den 6 februari är det Samernas nationaldag. Den firas över hela Sápmi. Samerna bor i fyra länder: Ryssland, Finland, Norge och Sverige. Detta stora landområde kallas för Sápmi. Här följer ett förslag på upplägg för en till två lektioner om samer och samiska kring språk, kultur, klimatkris, rennäring och gruvkonflikter.
Resursmaterial

Stötta en läsare – du är en viktig vuxen!

Att bli en god läsare handlar inte bara om vad som sker i klassrummet – det handlar också om tid, träning och trygga vuxna som engagerar sig. Här hittar du konkreta tips och inspiration kring hur du som vuxen kan göra skillnad!
Resursmaterial

Berättelsebro – stöd för berättande texter

I den här resursen delar vinnaren av Malmö Pedagogpris, Hellvi Toresson, med sig av hur man kan jobba med en berättelsebro för att ge eleverna stöd i sitt skrivande av berättande texter. Ladda ner berättelsebron och använd i ditt klassrum!