Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

179 träffar

Småkryp och nedbrytning

De flesta av Malmös parker har perfekta ställen att ge eleverna egna upplevelser och möjlighet till systematiska undersökningar när det gäller småkryp och nedbrytning.

Fåglar i Pildammsparken

Pildammsparken har ett rikt fågelliv. Där finns bland annat änder, gäss och måsfåglar. Fåglar i Pildammsparken är ett ämnesövergripande arbetsområde där svenska som andraspråk, NO och matematik integr...

Vilken farkost är snabbast i vatten?

Vattenlekplatsen på Örtagård och Hyllie vattenpark är två utmärkta platser att utforska det fysikaliska fenomenet friktion. Genom ett undersökande arbetssätt får eleverna samtala om och upptäcka med s...

Vad betyder en staty?

Barn och unga söker sig till utemiljöer som väcker deras engagemang och nyfikenhet. Den fysiska miljön är deras utvecklingsmiljö och platsen där förutsättningarna grundläggs ör deras framtida hälsa, v...

Jordgubbsbarnen – undervisning med fokus på högläsning och flerspråkiga elevers lärande

Detta stödmaterial har ett särskilt fokus på arbete i samband med högläsning för elever som inte har svenska som modersmål.

Ett mjukare Malmö

På den här sidan hittar du stödmaterial att använda i undervisningen kopplat till arbetet Ett mjukare Malmö. Även om materialet riktar sig främst till årskurs 5 kan stödmaterialet här på sidan användas och anpassas till elever i andra årskurser.

Kultur och samhälle: skolgång i Pakistan och Sverige

Här följer temat ”Skolgång i hemlandet i jämförelse med Sverige” som bygger på fem olika lektioner (à 60 min) som du hittar längre ner på sidan.  Undervisningen ska ge eleverna förutsättningar att utv...

Kartläggning – Hitta språket

I förskoleklassen ska eleverna ges förutsättningar för att utveckla förmågan ”kommunicera i tal och skrift i olika sammanhang och för skilda syften”. Denna förmåga kartläggs genom fyra aktiviteter som relaterar till förskoleklassens centrala innehåll.

Presentationstekniskt hjälpmedel med hjärnsmarta inslag

Det här arbetsområdet handlar om muntligt anförande och presentationstekniska hjälpmedel och de kunskapskrav som området behandlar är kopplade till Svenska 1 på gymnasiet. Själva upplägget går så klart att använda på andra kurser även om kunskapskraven är annorlunda. Låna och inspireras helt enkelt.

Fåglar i närområdet

Fåglar i närområdet är ett ämnesövergripande arbetsområde där svenska som andraspråk, NO och matematik integreras. Utifrån sina egna erfarenheter vid fältstudier kan eleven bli säkrare på att benämna fåglars kroppsdelar, upptäcka spår av fåglar, känna igen olika sorters fåglar, diskutera, jämföra och framställa texter med naturvetenskapligt innehåll.