I den här övningen får eleverna tillfälle att berätta mer om sig själva - och de som lyssnar får träna sig på att vara "aktiva lyssnare". Allt du behöver är ett garnnystan.
Oxytocin kallas ibland för ”det trygga sammanhangets kemi” och frigörs i hjärnan av välkommen beröring, musik man tycker om och när man uppfattar att man är vänner.
Att låta eleverna intervjua varandra och därefter göra en presentation av sin nya klasskamrat är ett bra sätt för klassen att börja närma sig varandra.
Att börja gymnasiet är stort! Förväntningarna är stora och kanske finns även en del farhågor. För att få en bra start som mentor kan det vara bra att dina nya elever berättar lite om vad de har just för förväntningar på dig, på sin studietid och på sin skola.
Varje läsår ställs både lärare och elever inför utmaningen att lära varandras namn. Här hittar du fem olika namnlekar. De låter dig både höra namnen och träna på dem. Välj lekar som passar just dina e...
Här hittar du flera olika namnlekar som passar i en ny grupp. På ett lättsamt och lekfullt sätt lär eleverna känna varandra och leker samtidigt in varandras namn i minnet.
Det händer ju då och då i undervisningen att elever får i uppgift att berätta något. En del blir glada och kastar sig över uppgiften, oavsett verktyg. Andra tycker inte att det är lika roligt och någr...
Jobbar du med att jämföra olika begrepp eller kanske du jämför två litterära verk - ta hjälp av Venndiagram för att både tänka kring och visualisera likheter och skillnader!