Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

300 träffar
Resursmaterial

Deepfake – En framtid full av falska nyheter?

Deepfake är en faktamanipulering som är ännu svårare att avslöja eftersom den använder teknik som klipper in en person i ett sammanhang som inte stämmer. Idag kan den som har en hyfsad dator och ett tillräckligt stort intresse skapa filmerna.
Resursmaterial

Boktips inför läslovet – grundskolan

Läslovet nalkas. I den här resurser delar skolbibliotekarier och skolbiblioteksansvariga i Malmö med sig av läsvärda böcker. Ett riktigt smörgåsbord!
Resursmaterial

Lär dig namnen

Varje läsår ställs både lärare och elever inför utmaningen att lära varandras namn. Här hittar du fem olika namnlekar. De låter dig både höra namnen och träna på dem. Välj lekar som passar just dina e...
Resursmaterial

Att arbeta i Google Classroom

Målet med denna resurs är att du som pedagog ska lära dig att skapa ett digitalt klassrum för din klass eller undervisningsgrupp. Webbplatsen som resursen länkar till utvecklades under VT 2017 och bes...
Resursmaterial

VÖL-schema

Ett VÖL– schema kan användas vid uppstart av ett nytt arbetsområde eller inför läsande av en faktatext.
Resursmaterial

Att följa instruktioner

Att lära sig läsa instruktioner noggrant är A och O i skolan och den här övningen lär ut det på ett sätt som är både roligt och minnesvärt.
Resursmaterial

Venndiagram

Jobbar du med att jämföra olika begrepp eller kanske du jämför två litterära verk - ta hjälp av Venndiagram för att både tänka kring och visualisera likheter och skillnader!
Resursmaterial

Digitala verktyg för att berätta

Det händer ju då och då i undervisningen att elever får i uppgift att berätta något. En del blir glada och kastar sig över uppgiften, oavsett verktyg. Andra tycker inte att det är lika roligt och någr...
Resursmaterial

Namnlekar

Här hittar du flera olika namnlekar som passar i en ny grupp. På ett lättsamt och lekfullt sätt lär eleverna känna varandra och leker samtidigt in varandras namn i minnet.
Resursmaterial

Förväntningar på gymnasiet – till mentor

Att börja gymnasiet är stort! Förväntningarna är stora och kanske finns även en del farhågor. För att få en bra start som mentor kan det vara bra att dina nya elever berättar lite om vad de har just för förväntningar på dig, på sin studietid och på sin skola.