Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

125 träffar
Arbetsområde

Brain breaks i klassrummet

Med en Brain Break ger du eleverna en mental paus oftast i kombination med en pulshöjande aktivitet. Genom rörelse ökar elevernas vakenhetsgrad, koncentration och kreativitet. Även mindre mängd rörelse ger effekt.
Arbetsområde

Digitala Hågkomstresor

På hågkomstresor stärks lärandet genom platsens autenticitet, genom att befinna sig där det hände. Historia blir närvarande och verklig menar de som åker på dessa resor. Tyvärr kan inte alla Malmös elever åka på de här resorna, men vi har i materialet här gjort ett försök att förmedla den påverkan som platserna har. Materialet är avsett att stärka kunskap om judiskt liv före andra världskriget, Förintelsen och om antisemitism som den såg ut då. Läraren kan använda materialet i sin helhet eller så kan läraren välja ut ett avsnitt, allt efter behov.
Arbetsområde

Konspirationsteorier

I det här arbetsområdet ska eleverna få utveckla sin förståelse av nutiden samt förmåga att orientera sig inför framtiden. Historia används för att både påverka samhällsförändringar och för att skapa olika identiteter.
Arbetsområde

InnoCarnival 25/26

Välkommen till InnoCarnival 25/26! InnoCarnival är ett pedagogiskt utvecklingsprojekt för förskola, förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola där barn oc...
Arbetsområde

Ge rasismer rött kort!

Det här arbetsområdet har som fokus att fördjupa sig inom FN:s konvention om barnens rättigheter. Genom att använda oss av UNESCOs demokratiska utbildningsperspektiv; Lära om, Lära genom och Lära för, kan vi ta vara på elevernas egna erfarenheter och perspektiv i kunskapsutvecklingen.
Resursmaterial

Ordlista mattebegrepp – översatt till olika språk

Här finner du mattebegrepp översatta till en mängd olika språk. Mattebegreppen passar framförallt till grundskolan årskurs 7-9 men ordlistorna kan även vara användbara på gymnasienivå. 
Resursmaterial

Alla språk är för lärande!

Vet du vilka språkliga resurser som finns i ditt klassrum?  Vet du hur arbetet med elevernas alla språk kan stärka deras kunskaps- och  identitetsutveckling? Genom att använda detta material får du sy...
Resursmaterial

Fiffig metod för att fånga svåra begrepp

Metoden "Concept attainment" (begreppserövrande) är ett sätt att hjälpa elever att kunna och förstå ord och begrepp. Allra bäst funkar det för abstrakta begrepp eller koncept.
Resursmaterial

Läsa genom att lyssna och rita!

I varje klass finns det elever som av olika anledningar har svårt att ta till sig information via skrift. Denna svårighet, oavsett orsak, drabbar en mycket stor del av elevens skolarbete.
Resursmaterial

VENN-diagram

Ett VENN-diagram används för att göra jämförelser och tydliggöra likheter och skillnader. Det kan användas för att jämföra föremål, bilder, texter, personer, platser eller händelser samt begrepp inom natur- och samhällsorienterande ämnen och matematik.