Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

373 träffar
Resursmaterial

Exkursion i nya Linnéträdgården

Linnéträdgården är tänkt som ett utomhusklassrum där barn i sällskap med sina lärare pratar och diskuterar frågor som: Varför ser växter ut som de gör? Varför ger vi dem namn? Och varför är de är så viktiga för oss människor? Här finns förhoppningen att, tillsammans med lärare, kunna väcka barns nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära i samband med upplevelse.
Resursmaterial

”Alla hjärtans dag” – varför firar vi den och hur kan den bli kärleksfull för alla?

Nu är det snart "Alla hjärtans dag" igen. Vad är det egentligen och varför firar vi den?  I den här resursen hittar du en historisk bakgrund från Nordiska museet och några korta kärleksfulla övningar att göra i klassen.
Resursmaterial

Om djurens beteende – följ med till Naturhistoriska museet

Följ med på minivisning, utan att komma till museet! Museipedagog Louise tar med er på en kort tur i utställningen ”Natur i Sverige” och jämför beteenden hos några av djuren där.   Minivis...
Resursmaterial

Sant eller falskt? En källkritisk övning

Tänk själv! Är Loch Ness-monstret världens sista dinosaurie? Finns det tvillingar som sitter ihop? Glömde de första människorna på månen kvar en astronaut? Man ska inte tro på allt vad folk säger. Med det kan också vara så att det som låter som tidernas värsta rövarhistoria verkligen har hänt på riktigt.
Resursmaterial

Vad vet vi om Valborg?

Valborgsmässoafton kallas för de flesta för "Valborg" och firas alltid den sista april. I Sverige är det en flaggdag eftersom kungen fyller år denna dag. Valborg har inte med kungen att göra utan är en gammal tradition som har firats i Sverige sedan medeltiden. Så varför firar vi Valborg egentligen?
Resursmaterial

Akta linjen – en utomhusaktivitet

Här hittar du en lek som passar perfekt för fritids men den fungerar så klart även som en välbehövd paus i undervisningen. Tid för rörelse, lek och skratt! Det enda du behöver är två ögonbindlar och ett rep. 
Resursmaterial

Bokcirkel – Spöksystrar

Dags för bokcirkel och att läsa Spöksystrar - Flickan på kyrkogården med eleverna. Här finns ett upplägg för arbetet, bedömningsmatriser och diskussionsfrågor.
Resursmaterial

Skriv berättelse – om superhjältar

I det här arbetet tränar eleverna på att skriva berättelser och utveckla sitt skrivande. Eleverna får en given struktur att förhålla sig till och utifrån den ska de skriva en superhjälteberättelse!
Resursmaterial

Hur man kan ha svåra diskussioner med elever i tider av osäkerhet

När vissa traumatiska händelser inträffar kommer barnen att höra om det på ett antal olika sätt, varav några kan vara felaktiga, osäkra eller baserade på rykten eller spekulationer. Varhelst det händer kan händelser skapa känslor av ångest och rädsla. Elever kan då få svårigheter att formulera sina känslor. Denna vägledning ger praktiska förslag på hur du kan strukturera diskussion, vidareutbildning och ifrågasättande vid sådana händelser.
Resursmaterial

Klimat och entreprenörskap – Innocarnival och vårt Lindängen

Vill du jobba med både klimat och entreprenörskap är den här resursen något för dig! Arbetet involverar SO, NO och TK för lågstadieelever. Att jobba ämnesövergripande är att skapa helhetsförståelse. Samtidigt som man skapar förståelse hur allt hänger ihop kan man gå i djupt i temats olika ämnen.