Gå direkt till innehållet

Så här några år in i 20-talet kan man fundera över hur världen kommer att se ut och hur det har varit. Här hittar du böcker som blickar både framåt och bakåt.


Böcker om förr i tiden

 

Kolvinge (9-12 år)

av Kerstin Lundberg Hahn och Maud Mangold

Boken handlar om tolvåriga Jorun som en dag börjar bli yr och se stjärnor. Hon börjar även se svarta fjädrar ligga här och där … Ett äventyr börjar när hon får en gammal benbit av sin mormor som berättar att hon är “den sistfödda”. En spännande tidsresa till vikingatiden börjar!


Historieresan. En krokig berättelse om Sverige under 100o år. 

av Christoffer Rönnbäck och Ebba Svennung

En krokig berättelse om Sveriges historia de senaste 1000 åren. Boken går igenom både stora och små händelser.


Fasliga fakta om utdöda bestar (6-9 år)

av Anna Hansson

En lite tokig faktabok om djur som dött. Den handlar om läskiga och stora djur men också om söta små djur.


Tårar i havet (ungdom)

av Ruta Sepetys

Boken handlar om ett fartyg med flyktingar som flyr från sovjetiska trupper 1945. Fyra ungdomar på fartyget finner varandra och när katastrofen inträffar kämpar alla på båten för samma sak: sin överlevnad.


Böcker om framtiden 


 

Till Vial. 8400 dagar kvar

av Henrik Ståhl

Jorden är på väg att gå under och syskonen Gladys och Keaton är i ett rymdskepp på väg mot planeten Vial. Syskonen är de enda personerna på skeppet … Eller?


Min hemliga tvilling (9-12 år)

av Kerstin Lundberg Hahn

Leias föräldrar jobbar med AI och en dag hittar hon en kopia av sig själv i källaren. Hon får en idé: kanske kan kopian hjälpa henne med hennes prov i skolan? En spännande och rolig bok inspirerad av Frankenstein.


Den gröna cirkeln (ungdom)

av Stefan Casta

Fyra ungdomar försvinner från sin skola och ingen vet var de är. Med hjälp av dagboksinlägg och filmer de lämnat efter sig, försöker vi tillsammans gå genom deras spår.


Astra och rymdkakorna 

av Philip Reeve

En knäpp och rolig bok om Astra och hennes familj som reser i ett rymdskepp på väg till sin nya planet. Boken innehåller robotkompisar, utomjordingar, raketer och mycket glädje!

 

Av Nathalie Pålsson

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.