Gå direkt till innehållet

I denna serie av sex avsnitt får du som pedagog ett enkelt och smidigt arbetsmaterial för att påbörja arbetet med trygghet och studiero. Värdegrundsarbetet är något som ska genomsyra allt vi gör i skolan, men som inledning och speciellt i samband med en ny elevgrupp blir det extra viktigt att skapa en lärande miljö i denna nya konstellationen.

När vi uppnår trygghet och studiero så märker vi också hur elever samarbetar mer, lär sig, tar sig an utmaningar och bidrar till sin egen och andra utveckling. Arbetsmaterialet har även i syfte att väcka framtidstro och ambitioner hos eleverna samtidigt som de får en stund att tänka på och drömma om sin framtida jag men även inte glömma att ta vara på nuet.

Denna lektion har i syfte att ge eleverna en möjlighet till att zooma ut och se sin nuvarande situation annorlunda. De får även en chans att fundera på vilka känslor som aktiveras vid olika sysslor för att bättre kunna förstå begreppet motivation. Lektionen handlar även om att få eleverna att lära känna sig själv samt att sätta mål. De får även tänka på hur man kan gå från en tanke till handling.

 

Jag vill jag kan jag ska.pdf

 

 

Besök andra resurser om trygghet och studiero på Malmö delar. Du hittar resurserna i länklistan nedan:

  1. Hitta skatten
  2. Min dröm
  3. Jag VILL! Jag KAN! Jag SKA!
  4. Skapa ditt tempel
  5. Flygturen
  6. Universum väntar på dig

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.