Gå direkt till innehållet

I det här arbetsområdet presentar Linn Hörnfalk hur du kan jobba med Choice board ett arbetssätt som verkligen uppskattas av eleverna. Du får både lära dig hur du gör en Choice board och exempel på teman som du kan ta med dig in i ditt klassrum. Här hittar du lektioner med temat ”kroppen” och om ”dåtida och nutida upptäckter inom NO”.

Lycka till!

 


 

Vad är en Choice board?

En choice board är ett sätt att skapa aktiviteter till ett område som kan anpassas till alla elevers olika förmågor. Aktiviteterna kan fokusera på att utveckla elevernas kunskaper eller så kan aktiviteterna vara bedömningsuppgifter som eleverna kan välja mellan. 

Man kan arbeta på olika sätt med en choice board. Är aktiviteterna färgkodade eller ordnade i rader så kan de olika färgerna/raderna fokusera på olika förmågor som till exempel läsa, skriva, tala. Då kan man ha som uppgift att eleverna ska välja en aktivitet från varje rad/färg. 

En choice board kan sitta uppe fysiskt på en vägg i klassrummet där olika aktiviteter är upphängda i plastfickor. Det kan också skapas i ett vanligt dokument på datorn eller på en digital plattform där man kan skapa interaktiva presentationer. 

 

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Lektioner i arbetsområdet

Historiska och nutida upptäckter inom NO

En uppfinning är Finn upp tycker att en uppfinning är en ny lösning på ett problem, en kombination av två eller flera saker som var för sig kan vara kända men där kombinationen ger något nytt, något s...