Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

188 träffar
Resursmaterial

Väck läslusten – tio kreativa sätt att väcka läslust och redovisa böcker!

I den här resursen får du ta del av tio inspirerande och engagerande sätt att väcka läslusten hos dina elever – och dessutom tio kreativa metoder för att redovisa läsupplevelserna!
Resursmaterial

Att arbeta med olika lässtrategier

Att arbeta med olika lässtrategier är för mig viktigt oavsett ämne. Jag undervisar främst i SO och Sv/SvA i vilka eleverna möter många texter av olika slag och svårigheter.
Resursmaterial

Berättelsebro – stöd för berättande texter

I den här resursen delar vinnaren av Malmö Pedagogpris, Hellvi Toresson, med sig av hur man kan jobba med en berättelsebro för att ge eleverna stöd i sitt skrivande av berättande texter. Ladda ner berättelsebron och använd i ditt klassrum! 
Resursmaterial

Förbjudna böcker – demokrati och mänskliga rättigheter

Vad kan böcker som “Harry Potter”, “Bröderna Lejonhjärta” och “The Perks of Being a Wallflower” ha gemensamt? Alla har de förbjudits på olika platser i världen.
Resursmaterial

Quiz i litteraturhistoria

En stund över för repetition och lek? Låt eleverna göra ett traditionellt quiz i litteraturhistoria med frågor som "Vem skrev ...?" eller "Under vilken litterär epok ...?"
Resursmaterial

Pollinering – Hur går det till?

Den här resursen innehåller lektionsplaneringar för åk 1-3 och 4-6 om pollinering och dess deltagare så som blomflugor, humlor, bin och fjärilar. Du hittar även informationshäfte om pollinering, de olika insekterna och beskrivande bilder och planscher att skriva ut.
Resursmaterial

Relationsdiagram – ett stöd vid läsning

Diagrammen fungerar som ett grafiskt stöd som hjälper eleverna att samla information och få syn på relationer och samband i texter. Att stötta eleverna med olika typer av strategier före, under och efter läsningen är en viktigt del av den pedagogiska planeringen. 
Resursmaterial

Övertyga den andre

Strategin ”Övertyga den andre” kan fungera som ett sätt att stötta och motivera elever till mer koncentrerad och aktiv läsning, i synnerhet när det gäller faktatexter. Aktiviteten kan ocks...
Resursmaterial

Högläsning för förskolan: Geten Zlateh

I den här resursen finns sagan om Geten Zlateh i en bearbetad version för förskolan. Det är en judisk saga och den bifogade handledningen ger förslag på hur man tillsammans med barnen kan bekanta sig med judisk kultur, judiska företeelser och om judiskt liv förr i tiden.
Resursmaterial

Läsa argumenterande texter

Den här strategin stöttar eleverna i läsning av argumenterande texter genom att göra dem uppmärksamma på hur texten är uppbyggd och vilken typ av skolspråk som används i texten, men den kan även användas som mall när eleverna ska skriva en argumenterande text.