Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

142 träffar
Arbetsområde

Vatten, blandningar och lösningar

Under arbetet med vatten kommer ni under fem lektioner att lära om vattnets olika former fast, flytande och gas samt övergångarna mellan dem, det vill säga förångning, kondensering, smältning och stelning. Ni kommer också att lära om lösningar och blandningar och hur man kan separera deras beståndsdelarna genom avdunstning och filtrering.
Arbetsområde

Näringskedjor

Under arbetet med näringskedjor kommer ni under 5 lektioner att lära om djurs och växters livscykler. Hur djur och växter kan sorteras och grupperas samt om enkla näringskedjor.
Arbetsområde

Ekoburk

I detta arbetsområde beskrivs fyra biologilektioner kring ekologi. Övningarna görs med fördel utomhus. Eleverna kommer att få göra ekoburkar, dramatisera fotosyntesen samt tillverka bladpress och regnmätare.
Arbetsområde

Miljöanalys av den egna skolan – Energifallet

I detta arbetsområde arbetar dina elever med engagerande och interaktiva moment för att förstå naturvetenskapliga begrepp och fenomen. Fokus ligger på begreppet “Energi” men momenten behandlar även resursanvändning och hållbar utveckling.
Arbetsområde

Hjärnan och lässtrategier

Att medvetet arbeta med lässtrategier fyller en didaktisk funktion oavsett ämne och texttyp. Dessutom kommer svårighetsgraden i texter att öka i takt med elevens utbildningsnivå vilket gör strategierna till praktiska verktyg genom hela livet.
Arbetsområde

Honung – en fantastisk biprodukt

Under arbetet med ”Honung- en fantastisk biprodukt” kommer ni under fyra lektioner att lära er om binas insamling av nektar, hur man skördar honungen från bina, hur honungen är sammansatt och olika (gamla och nya) användningsområden för honung.
Resursmaterial

Odla en Gurkgardin

I den här resursen lär du dig att odla gurkor inomhus. Gurkplantorna bildar inte bara en vacker gardin utan du kan dessutom skörda dina egna gurkor! 
Resursmaterial

Taggad på Insta

TEMAT ”STÖD OCH STRATEGIER” BESTÅR AV FÖLJANDE OMRÅDEN: Bekämpa näthatet Taggad på Insta I det här området lyfts ett problem fram som eleverna kan möta i sociala medier. De får föra etis...
Resursmaterial

Exkursion i nya Linnéträdgården

Linnéträdgården är tänkt som ett utomhusklassrum där barn i sällskap med sina lärare pratar och diskuterar frågor som: Varför ser växter ut som de gör? Varför ger vi dem namn? Och varför är de är så viktiga för oss människor? Här finns förhoppningen att, tillsammans med lärare, kunna väcka barns nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära i samband med upplevelse.
Resursmaterial

Välkomna till en utedag i Vombs fure!

Välkomna ut i en härlig skånsk skog full av tall och gran och dessutom lärkträd,  björkar och stora ekar! Följ med till en i södra Skåne ganska stor skog (4x4 km) där marken och luften doftar skog och man hör hackspettar, tofsmesar, entitor, kungsfåglar och många andra fåglar. Om man har tur kan man få syn på kronhjortar, dovhjortar, rådjur, ekorrar och en och annan räv.