Gå direkt till innehållet

Lördagen den 23 mars är det Earth Hour! Mellan klockan 20.30 till 21.30 är det dags att släcka alla lampor runt om i världen. Varför detta mörker? 

Syftet med Earth Hour är att göra politiker medvetna om klimatförändringarnas allvar. Earth Hour handlar också om att göra förändringar på lång sikt genom en mer hållbar livsstil.

Earth Hour startade år 2007 i Sydney för att just göra politiker uppmärksamma på klimatfrågan eftersom Australien sedan en tid kämpat med klimatförändringar i form av exempelvis långvarig torka. Första gången Earth Hour gick av stapeln släkte över 2 miljoner Sydneybor och 2000 företag sina lampor.

År 2020 gjorde 190 länder samma sak. I Sverige deltog 211 svenska kommuner (av 290) och rekordmånga kommuner drev Earth Hour under flera dagar. Nu är det dags igen!


Nyfiken på fler resurser på samma tema?


Earth Hour och en hållbar livsstil

I den här resursen hittar du 4 olika roliga övningar som ni kan göra i samband med Earth Hour men också för att under hela veckan väcka tankar och funderingar kring en mer hållbar livsstil. Välj en eller flera övningar som passar just dina elever!

 

1. Planera din Earth Hour

 

2. Rita din egen Earth Hour skylt!

Rita en Earth Hour skylt för att inspirera och påminna andra om att det snart är dags! Sätt skylten på dörren, brevlådan eller i korridoren. Sprid budskapet och gör din röst hörd.

 

3. En hållbar livsstil

 

4. Energitjuvar i hemmet

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.