Med fyra strategier för att studera hemma får eleverna hjälp med att komma igång och skapa goda rutiner för hemarbetet och skapa kontroll över sitt skolarbete.
I tider av fysisk distansering öppnar istället nya möjligheter. Nu finns chansen att ta virtuella rundvandringar på en mängd olika museer runt om i världen. Här följer tio länkar till tio anrika museu...
Ett av våra viktigaste verktyg som lärare är just rösten. Tyvärr drabbas en stor del av lärarkåren av röstproblem. Lämna kiselstenarna och ta istället del av Jenny Hilborns 10 tips för hur du med små medel kan vårda din röst.
Använd fantasin och övertyga varandra! Den här samarbetsövningen vänder sig till lite äldre elever och den kräver att eleverna lyssnar på varandra, kompromissar och hittar gemensamma lösningar.
Eleverna ska i smågrupper lägga pussel på så kort tid som möjligt. Men pusslandet kommer inte riktigt att gå som de tänkt sig. För att lyckas måste eleverna även samarbeta över gruppgränserna …...
I den här resursen hittar du 22 enkla namnlekar att variera mellan för att skapa tillhörighet på ett lekfullt sätt. Lek en lek om dagen eller hitta er favorit.
Äntligen närmar sig påsken! Här hittar du en länksamling till olika påskpynt som dina elever kan roa sig med. Du hittar påskpynt med garn, papper, silk clay, fjädrar, ballonger, tapetklister och allt du kan tänka dig.
Äntligen närmar det sig läslovet! Nedan hittar du en lista med spännande, nya och lite läskiga lästips inför lovet. Lästipsen sträcker sig från "bilderbok", "börja läsa" till boktips för elever i åldrarna "6 till 12 år". Hoppas du hittar det du söker.
Passa på att spela läslovsbingo under läslovet!