Låt de lite yngre barnen presentera sig själva genom att rita självporträtt och fylla i information som namn, ålder, familj och intressen. Om ni vill kan ni sätta ihop allas presentationer till en k...
När vi delar förväntningar, mål och gemensamma ramar frigörs oxytocin och vi känner samhörighet. Skapa goda förutsättningar för en trivsam klassrumsmiljö, för lärande och samarbete genom att fundera ut gemensamma klassrumsregler som ni kan enas om.
Den 6 juni är det Sveriges nationaldag och numera en helgdag. Passa på att lära dina elever lite mer om vårt älskade och avlånga land genom att tävla med en tipsrunda om just Sverige.
Att elever söker efter information på nätet är idag en självklarhet. Informationssökning har både blivit viktigare men samtidigt osynligare. I den här resursen presenteras begreppet sökkritik och hur du kan jobba med sökkritik i din undervisning.
Direkt från Nobel Prize Museum i Stockholm kommer denna lektion om Alfred Nobel och Nobelpriset. Ett bra sätt att bekanta sig med vårt svenska Nobelpris. Hur kom det till och vem var egentligen Alfred Nobel. Låt eleverna bekanta sig med en fin del av det svenska kulturarvet.
Äntligen närmar det sig läslovet! Nedan hittar du en lista med spännande, nya och lite läskiga lästips inför lovet. Lästipsen sträcker sig från "bilderbok", "börja läsa" till boktips för elever i åldrarna "6 till 12 år". Hoppas du hittar det du söker.
Passa på att spela läslovsbingo under läslovet!
Nu är det snart "Alla hjärtans dag" igen. Vad är det egentligen och varför firar vi den? I den här resursen hittar du en historisk bakgrund från Nordiska museet och några korta kärleksfulla övningar att göra i klassen.
Varför firar vi egentligen "Alla hjärtans dag"? Var kommer dagen ifrån och vem var egentligen Valentin? I denna kahoot kan eleverna få en kort bakgrund till denna uppmärksammade och diskuterade dag.
Källkritik är en viktig del i barn och ungdomarnas vardagliga liv. Både i skolan och på fritiden behöver barn tidigt vara medvetna om att inte tro på allt man hittar på nätet och att veta när man kan lita på det man läser. I denna resurs hittar du en PowerPoint och en liten film som fungerar som underlag för att diskutera källkritik i förskoleklasser eller på de lägre stadierna.
Vad kan man göra när man känner sig stressad eller har svårt att sova? Vad kan man göra med sina starka känslor? Hälsoskolan ger kunskap och möjliga lösningar inom några av livets utmaningar. Den är skapad för elever som vill göra en personlig resa mot ett mer hållbart liv.