Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

457 träffar
Arbetsområde

Veta, tycka, tro – om fakta, religion och samhällskunskap

Elever vet och tycker och tror en hela massa saker. En del är trivialt och föränderligt som favoritgodis och annat helt centralt för den egna identiteten och självbilden, som gudstro (eller frånvaro a...
Arbetsområde

Religiösa byggnader i Malmö – västra Skrävlinge kyrka

Religiösa byggnader - Västra Skrävlinge kyrka är ett lektionspaket som fungerar som ett komplement till undervisningen om kristendom. Lektionspaketet hjälper eleverna att förankra sina kunskaper genom att möta kristendomens historia och en protestantisk kyrka i vår egen stad.
Arbetsområde

Fysik på gradäng

I detta arbetsområde beskrivs fyra fysiklektioner som kan utföras på en gradäng. Det går lika bra att göra övningarna på en traditionell lekplats. Övningarna handlar om tyngdpunkt, krafter och friktion.
Arbetsområde

Ekoburk

I detta arbetsområde beskrivs fyra biologilektioner kring ekologi. Övningarna görs med fördel utomhus. Eleverna kommer att få göra ekoburkar, dramatisera fotosyntesen samt tillverka bladpress och regnmätare.
Arbetsområde

Kryssgympa – redskapsgymnastik

Det här arbetsområdet i idrott och hälsa, redskapsgymnastik, bygger på olika sammansatta rörelsemoment och komplexa rörelser i form av gymnastiska inslag med och utan redskap.
Arbetsområde

Diana – naturens väktare åk 4 – 6

En flock av hjortar väller upp ur jorden kring något som vid första anblicken ser ut som en kvinna. En kvinnas kropp uppbyggd av djurkroppar. I lektionsmaterialet ”Diana, naturens väktare”...
Arbetsområde

Texttyper på thailändska

Med temaarbetet om olika genrer kommer eleverna att fördjupa sina kunskaper om texters uppbyggnad och språkliga drag. Vi kommer att fokusera på beskrivande, berättande och instruerande texter.
Arbetsområde

Introduktion till programmering

Det pratas så mycket om programmering men vad är det? Är det inte svårt, med en massa konstiga tecken? Hur kommer man igång? Var ska man börja?
Arbetsområde

Hållbar utveckling – vad är det och vad kan jag göra?

Begreppet hållbar utveckling är inte så lätt att få grepp om. Att titta närmare på såväl den egna som skolans konsumtion är ett sätt att få syn på innebörden av hållbar utveckling. Här hittar du lektioner som behandlar varifrån din mat kommer och vad man gör med maten som blir över.
Arbetsområde

Religiösa byggnader i Malmö – Malmö synagoga

Tio år efter byggstart stod Malmö synagoga klar. Detta var år 1904 och judarna i Malmö fick äntligen en permanent bönelokal.