Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

445 träffar
Arbetsområde

Veta, tycka, tro – om fakta, religion och samhällskunskap

Elever vet och tycker och tror en hela massa saker. En del är trivialt och föränderligt som favoritgodis och annat helt centralt för den egna identiteten och självbilden, som gudstro (eller frånvaro a...
Arbetsområde

Kooperativt Lärande

Detta arbetsområdet riktar sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med Kooperativt Lärande. Här får du veta vad Kooperativt Lärande handlar om och ta del av såväl syftet som olika strukturer samt lektionsplaneringar från pedagoger i Malmö Stad.
Arbetsområde

Barns rättigheter nu och då

Arbetsområdet är uppbyggd på tre lektioner. Lektion 1 kommer ni att jobba med barnkonventionen, inte med alla artiklar, men barnen ska få kännedom om att den finns och vad som finns i den och varför den behövs. Lektion 2 jobbar ni med historien bakom, varför behöver barn regler för hur de ska leva, vad har hänt historiskt för att vuxna måste ha lagar att följa? Lektion 3 knyter ni tillsammans ihop säcken. 
Arbetsområde

Kultur och samhälle: skolgång i Pakistan och Sverige

Här följer temat ”Skolgång i hemlandet i jämförelse med Sverige” som bygger på fem olika lektioner (à 60 min) som du hittar längre ner på sidan.  Undervisningen ska ge eleverna förutsättningar att utv...
Arbetsområde

Musique, música, musik – hörförståelse i moderna språk

Lär ut språk med hjälp av modern musik! Dina eleverna lär sig mer om kulturen i målspråket samtidigt som de tränar hörförståelse.  Det långsamma, välartikulerade nybörjarspråket eleverna oftast möter...
Arbetsområde

Ekoburk

I detta arbetsområde beskrivs fyra biologilektioner kring ekologi. Övningarna görs med fördel utomhus. Eleverna kommer att få göra ekoburkar, dramatisera fotosyntesen samt tillverka bladpress och regnmätare.
Arbetsområde

Introduktion till programmering

Det pratas så mycket om programmering men vad är det? Är det inte svårt, med en massa konstiga tecken? Hur kommer man igång? Var ska man börja?
Arbetsområde

Texttyper på thailändska

Med temaarbetet om olika genrer kommer eleverna att fördjupa sina kunskaper om texters uppbyggnad och språkliga drag. Vi kommer att fokusera på beskrivande, berättande och instruerande texter.
Arbetsområde

Fysik på gradäng

I detta arbetsområde beskrivs fyra fysiklektioner som kan utföras på en gradäng. Det går lika bra att göra övningarna på en traditionell lekplats. Övningarna handlar om tyngdpunkt, krafter och friktion.
Arbetsområde

Kryssgympa – redskapsgymnastik

Det här arbetsområdet i idrott och hälsa, redskapsgymnastik, bygger på olika sammansatta rörelsemoment och komplexa rörelser i form av gymnastiska inslag med och utan redskap.