Gå direkt till innehållet

Här hittar du tips på skräckisar – för både yngre och äldre! Hoppas de inspirerar eleverna att läsa under läslovet. 

 

Äntligen läslov!

 

För yngre elever

 

Spökpokalen av Katarina Genar

På Mystiska skolan händer bara mystiska saker, ofta med spöken som vill få kontakt eller ställer till det för de levande eleverna på skolan. Spökpokalen är den senaste delen i denna lättlästa bok för de som precis knäckt eller håller på att knäcka läskoden. I den här delen får vi följa med när skolan vara med i ett skolmästerskap. Men det är något som inte stämmer, det är något som är helt klart mystiskt med skolpokalen som hela tiden välter på hyllan utanför idrottshallen.

Spökportalen finns som e-bok i Skolbibliotek Malmö.

 

Serien Lilla skräckbiblioteket

Inte en bok utan flera. I serien ”Lilla skräckbiblioteket” ger förlaget Hegas ut läskiga varianter på kända sagor. Vad sägs om Jack och den blodiga bönstjälken, Prinsessan på den giftiga ärten eller Rapunzel och varulven?

Du hittar Lilla Skräckbiblioteket på Skolbibliotek Malmö. Sök på Lilla skräckbiblioteket för både ljudboks- och e-boksversion.

 


 

För äldre elever

 

Jag heter död av Lena Arro

Det finns många bra skräcknovellsamlingar. Det här är en av dem. I Jag heter Död blandar Lena Arro berättelser som Döden i Pizzan, Dockorna om natten och Skuggorna i hörnen. En bok som många elever fastnat för framsidan då den visar en av det mest skräckinjagande för många – en clown.

Jag heter död finns som ljudbok i Skolbibliotek Malmö.

 

Gravjord av E. E. Richardson

En lika lättläst som läskig bok om Darren som förlorar sin bästa vän i en hemsk bilolycka. Han skulle göra vad som helst för att få tillbaka sin vän. Och då minns han plötsligt sin gamla grannes ord. Att i hennes övergivna hus finns det verktyg för att kunna återse de som lämnat livet. Men ingenting blir som Darren tänkt sig. Utan mycket, mycket värre.

Gravjord finns om ljudbok och e-bok i Skolbibliotek Malmö.

 

Dödvatten av Lena Ollmark

Lena Ollmark är en mästare på att skriva så att kårarna ilar utmed ryggraden. I boken Dödvatten får vi följa två tjejer som nyligen lärt känna varandra på ett behandlingshem. De är väldigt olika, men det som binder de samman är döden. Den ena vars mamma har tagit livet av sig, den andra med en död tvillingsyster. Men när den ena följer med den andra hem till hennes familj börjar det hända märkliga saker. Allt mer ställs saker på sin spets. Vem är död, och vem är levande?

Dödvatten finns som e-bok på Skolbibliotek Malmö.

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.