Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

431 träffar

Ett mjukare Malmö

På den här sidan hittar du stödmaterial att använda i undervisningen kopplat till arbetet Ett mjukare Malmö. Även om materialet riktar sig främst till årskurs 5 kan stödmaterialet här på sidan användas och anpassas till elever i andra årskurser.

Hopp i havet – om havets ekosystem

"Hopp i havet" är ett arbetsområde som ska ge möjlighet att öka kunskapen om havet och FN:s Globala hållbarhetsmål.

InnoCarnival – barn och ungas idéer för framtiden

I detta arbetsområde tränar sig eleverna att arbeta systematiskt och inkluderande i en innovationsprocess. Eleverna lär sig använda Agenda 2030 och de globala målen för att hitta en specifik utmaning, samla in relevant information och använda sin kreativitet för att komma på nya spännande idéer och lösningar.

Choice board – utifrån elevernas olika förmågor

I det här arbetsområdet presenteras hur du kan jobba med Choice board ett arbetssätt som verkligen uppskattas av eleverna.

Bokcirkel – Förvandlad

Läs den spännande boken "Förvandlad" av Mårten Melin och få med dig ett heltäckande material med lektionsplanering, diskussionsfrågor till bokens alla kapitel och förslag på hur du kan jobba med läxan.

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp – för mellanstadiet

Här hittar du två lektioner "Snusk på Snapchat" och "Värsta bästa nätet". Båda lektionerna baseras på två böcker om livet på nätet. Lektionerna ger dig ett färdigt upplägg med övningar och diskussioner och hjälper eleverna att bli nätsmarta och undvika farliga och jobbiga situationer. Innehållet handlar också om hur man beter sig schysst på nätet.

Matologi – holistisk matkunskap för grundskolor i Malmö

Matologi är en matkunskapskurs skapat specifikt för grundskolor i Malmö. Matologi använder sig av mat som ett verktyg för att inspirera och bekanta grundskoleelever med frågor om matkultur, hållbarhet, miljö, hälsa och mycket mer.

Lärarhandledning till boken: Antons anekdoter – experiment, kärlek och pinsamheter

I denna lärarhandledning lyfts exempel kring: Naturvetenskapliga fenomen och experiment Språkutvecklande övningar och läsförståelse Övningar som tränar grundläggande värden som anges i kapitel 1 och...

Kooperativt Lärande

Detta arbetsområdet riktar sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med Kooperativt Lärande. Här får du veta vad Kooperativt Lärande handlar om och ta del av såväl syftet som olika strukturer samt lektionsplaneringar från pedagoger i Malmö Stad.

Barns rättigheter nu och då

Arbetsområdet är uppbyggd på tre lektioner. Lektion 1 kommer ni att jobba med barnkonventionen, inte med alla artiklar, men barnen ska få kännedom om att den finns och vad som finns i den och varför den behövs. Lektion 2 jobbar ni med historien bakom, varför behöver barn regler för hur de ska leva, vad har hänt historiskt för att vuxna måste ha lagar att följa? Lektion 3 knyter ni tillsammans ihop säcken.