Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

123 träffar
Resursmaterial

Exempel och inspiration till meningsskapande aktiviteter

I den här lektionen får du exempel på olika sorters meningsfullt lärande. Syftet är att du ska få inspiration och idéer till hur du kan använda ta med dig meningsfullt lärande i klassrummet. 
Resursmaterial

Meningsskapande aktiviteter

Meningsskapande aktiviteter kan se väldigt olika ut men har en sak gemensamt - de utgår från elevernas intressen
Resursmaterial

Exkursion i nya Linnéträdgården

Linnéträdgården är tänkt som ett utomhusklassrum där barn i sällskap med sina lärare pratar och diskuterar frågor som: Varför ser växter ut som de gör? Varför ger vi dem namn? Och varför är de är så viktiga för oss människor? Här finns förhoppningen att, tillsammans med lärare, kunna väcka barns nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära i samband med upplevelse.
Resursmaterial

Exempel och inspiration till olika lekmiljöer

Här hittar du exempel på och inspiration till olika lärande lekmiljöer. Sidan fyllas på efterhand. Har du en lekmiljö som du vill dela med dig av? Hör gärna av dig till linda.bengtsson2@malmo.se. Läs...
Resursmaterial

Att bygga en lekmiljö

I den här lektionen får du tips på hur du kan tänka och förbereda dig inför uppstart av en ny lekmiljö samt hur du är aktiv och kan utmana i barnens lek. En lekmiljö kan se ut på oändligt många olika...
Resursmaterial

Samtycke, för gymnasie-och vuxen särskola, grundsärskola och förskola

Den här resursen vänder sig till dig som undervisar om sexualitet, samtycke och relationer i den anpassade skolan och innehåller förslag på lektionsupplägg kring samtycke med en förklarande film samt bild och symbolstöd.
Resursmaterial

Här hänger jag – vimpel

Den här resursen vänder sig till de yngre eleverna. Låt dem rita självporträtt, fylla i ord om sig själva i färgglada vimplar som ni kan hänga upp i klassrummet.
Resursmaterial

Högläsning för förskolan: Geten Zlateh

I den här resursen finns sagan om Geten Zlateh i en bearbetad version för förskolan. Det är en judisk saga och den bifogade handledningen ger förslag på hur man tillsammans med barnen kan bekanta sig med judisk kultur, judiska företeelser och om judiskt liv förr i tiden.
Resursmaterial

Lästips till sportlovet!

Äntligen är det sportlov! Missa inte listan med böcker som handlar om vinter och kyla och som både är glittrande, frostiga och roliga. Boktipsen vänder sig till barn i åldrarna 6 till 15. 
Resursmaterial

Programmering – Kubo leker!

Kubo är en robot som programmeras med hjälp av kodbrickor som ser ut som pusselbitar. Roboten läser in koden genom att köra över pusselbiten. Den kan åka rakt fram, åt vänster samt åt höger. För mer avancerad programmering kan Kubo även programmeras att utföra en funktion, en sekvens samt en loop.