Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

58 träffar
Arbetsområde

Jag är värdefull

Arbete med arbetsområdet ”Jag är värdefull” pågår och kommer publiceras under 2025
Arbetsområde

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp – för högstadiet

Här hittar du två lektioner om livet på nätet. Lektionen "Vem är vem på nätet?" handlar om falsk identitet på nätet. I lektionen "Är det delbart" får eleverna titta på en film om att ta, ha och dela nakenbilder. Båda lektionerna serverar diskussionsfrågor för att ge eleverna verktyg om hur de kan agera tryggt på nätet.
Arbetsområde

Digitala Hågkomstresor

På hågkomstresor stärks lärandet genom platsens autenticitet, genom att befinna sig där det hände. Historia blir närvarande och verklig menar de som åker på dessa resor. Tyvärr kan inte alla Malmös elever åka på de här resorna, men vi har i materialet här gjort ett försök att förmedla den påverkan som platserna har. Materialet är avsett att stärka kunskap om judiskt liv före andra världskriget, Förintelsen och om antisemitism som den såg ut då. Läraren kan använda materialet i sin helhet eller så kan läraren välja ut ett avsnitt, allt efter behov.
Arbetsområde

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp – för mellanstadiet

Här hittar du två lektioner "Snusk på Snapchat" och "Värsta bästa nätet". Båda lektionerna baseras på två böcker om livet på nätet. Lektionerna ger dig ett färdigt upplägg med övningar och diskussioner och hjälper eleverna att bli nätsmarta och undvika farliga och jobbiga situationer. Innehållet handlar också om hur man beter sig schysst på nätet.
Arbetsområde

Barns rättigheter nu och då

Arbetsområdet är uppbyggd på tre lektioner. Lektion 1 kommer ni att jobba med barnkonventionen, inte med alla artiklar, men barnen ska få kännedom om att den finns och vad som finns i den och varför den behövs. Lektion 2 jobbar ni med historien bakom, varför behöver barn regler för hur de ska leva, vad har hänt historiskt för att vuxna måste ha lagar att följa? Lektion 3 knyter ni tillsammans ihop säcken. 
Arbetsområde

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp – för lågstadiet

Här hittar du två lektioner om grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp. Du hittar också extramaterial med tips på böcker, filmer och ytterligare länkar.
Arbetsområde

Grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp

Välkommen till arbetsområdet grooming, sexuella trakasserier och sexuella övergrepp. Här hittar du lektionsmaterial att ta med dig in i klassrummet för att öka elevernas kunskap.
Resursmaterial

Att förbereda för det värsta

När det händer stora saker i världen som krig eller terroristattacker kommer barnen att höra om det på ett antal olika sätt, varav några kan vara felaktiga, osäkra eller baserade på rykten eller spekulationer. Varhelst det händer kan händelser skapa känslor av ångest och rädsla. Denna vägledning är inte avsedd som en lektionsplan, utan är ett sätt att hjälpa lärare att svara på frågor, strukturera diskussioner och vid behov utöka barns lärande och förståelse.
Resursmaterial

Kom igång med snacket kring psykisk ohälsa

Syftet med denna resurs är att få igång diskussioner kring ett ämne som är högst aktuellt och tillsammans i grupp få reagera. 
Resursmaterial

Sexualitet, samtycke och relationer på distans

Sexualitet, samtycke och relationer handlar mycket om möjligheten att reflektera tillsammans med andra under trygga former. Distansundervisningen kommer med potentialen att utforska hur elever kan sam...