Jag har i mitt didaktiska upplägg utgått från det centrala ämnesinnehållet i respektive samhällskunskaps kurs. De olika momenten med tillhörande nyckelbegrepp har, med något undantag, fått var sin int...
Vi lever i en tid där våra elever har bättre kolla på det amerikanska rättssystemet än det svenska, på grund av all film och tv de konsumerar. Detta gör att eleverna ibland har en lite skev bild av hu...
”Men varför trycker vi inte bara mer pengar då?” Varje lärare i samhällskunskap har fått frågan av en elev någon gång och eftersom även vuxna ibland faller i fällan (även finansministrar)...
Här får du förklarat innebörden av en lång rad begrepp om hur Sverige styrs. Begreppen är samlade i en lista och du får även med dig exempelmeningar där begreppen används. När du har tränat på begreppen kan du testa dig själv genom ett Quizlet.
Var kommer då semlan ifrån och när får man äta den? Denna resurs tacklar dessa frågor och ger dig som lärare en möjlighet att på ett roligt sätt fördjupa elevernas kunskaper om fastans betydelse inom kristendomen och hur den påverkat vår kultur. Den ger också en möjlighet att jämföra den kristna fastan med den muslimska.
Hjälp dina elever att reda ut ord som Europaparlamentet, europeiska rådet, EU-kommissionen och ministerrådet. I den här begreppslistan hittar du vanliga ord om EU. Du får både en förklaringar och exempelmeningar.
Ta del av 21 vanliga och viktiga ord som har med en rättegång att göra. Orden hittar du i ett dokumentet som du såklart kan importera till ditt Classroom.
Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnens rättigheter. Runt om i världen firas därför den stora barndagen som uppmärksammar barns situation världen över. Barnkonventionen innehåller 54 artiklar (bestämmelser) som handlar om mänskliga rättigheter för barn med syftet att påverka och förbättra situationen för barn runt om i världen.