Under arbetet med kraft och rörelse kommer ni under fem lektioner att lära om tyngdkraft, friktion, balans, tyngdpunkt och jämvikt. Lektionerna innehåller flera laborativa övningarna som utgår från lek- och rörelseaktiviteter vid bland annat gungor och rutschbanor.
Under arbetet med rymden kommer ni under 5 lektioner att lära er om solsystemet, om avstånd mellan himlakroppar och planeternas storlek. Andra saker som tas upp är varför det blir dag och natt, om månens faser och olika stjärnbilder.
Det här arbetsområdet i idrott och hälsa, redskapsgymnastik, bygger på olika sammansatta rörelsemoment och komplexa rörelser i form av gymnastiska inslag med och utan redskap.
Med temaarbetet om olika genrer kommer eleverna att fördjupa sina kunskaper om texters uppbyggnad och språkliga drag. Vi kommer att fokusera på beskrivande, berättande och instruerande texter.
I detta arbetsområde beskrivs fyra fysiklektioner som kan utföras på en gradäng. Det går lika bra att göra övningarna på en traditionell lekplats. Övningarna handlar om tyngdpunkt, krafter och friktion.
Introduktion
– Vilken snygg tröja du har!
– Tack! Visst är den fin!
– Verkligen! Var har du fått den ifrån?
– Jag köpte den i den nya affärer runt hörnet. Du vet den som säljer...
I detta arbetsområde tränar sig eleverna att arbeta systematiskt och inkluderande i en innovationsprocess. Eleverna lär sig använda Agenda 2030 och de globala målen för att hitta en specifik utmaning, samla in relevant information och använda sin kreativitet för att komma på nya spännande idéer och lösningar.
Här hittar du flera lektioner som alla handlar om barnkonventionen. En del av lektionerna rör olika ämnen såsom matematik, idrott, biologi och svenska/svenska som andraspråk. Andra är ämnesöverskridan...
Välkommen till InnoCarnival 25/26!
InnoCarnival är ett pedagogiskt utvecklingsprojekt för förskola, förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola där barn oc...