Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

436 träffar

Kryssgympa – redskapsgymnastik

Det här arbetsområdet i idrott och hälsa, redskapsgymnastik, bygger på olika sammansatta rörelsemoment och komplexa rörelser i form av gymnastiska inslag med och utan redskap.

Flyt farkost flyt

Under arbetet med “Flyt farkost flyt” kommer ni under 4 lektioner att lära om hur formen och konstruktionen på ett föremål påverkar dess flytförmåga, lastförmåga och rörelseförmåga, samt hur lagrad en...

Omkrets – hur räknar man ut det?

Under arbetet med “Omkrets” kommer ni under 5 lektioner att lära om hur man kan uppskatta, jämföra, mäta och beräkna omkretsen på rektanglar, trianglar, månghörningar och cirklar. Lektionerna innehåller laborativa övningar. Förmågor som tränas är att formulera och lösa problem, använda och analysera matematiska begrepp, använda matematiska metoder, föra och följa matematiska resonemang och använda matematikens uttrycksformer.

Brain breaks i klassrummet

Med en Brain Break ger du eleverna en mental paus oftast i kombination med en pulshöjande aktivitet. Genom rörelse ökar elevernas vakenhetsgrad, koncentration och kreativitet. Även mindre mängd rörelse ger effekt.

Mode – igår, idag och imorgon

Introduktion – Vilken snygg tröja du har! – Tack! Visst är den fin! – Verkligen! Var har du fått den ifrån? – Jag köpte den i den nya affärer runt hörnet. Du vet den som säljer...

Bokcirkel – Glasbarnen

Dags för bokcirkel. Missa inte Glasbarnen av Kristina Ohlsson i det här arbetet där du får med dig:  Ett upplägg för arbetet med bokcirkeln, bedömningsmatriser och diskussionsfrågor till boken.

Om Sveriges historia – en digital undervisningsresurs

Det här lektionsmaterialet spänner över mer än tusen år, från vikingatid fram till nutid. Lektionerna i Sveriges historia är skapade av museer från hela Sverige och i dialog med skolor runt om i landet. Webbplatsen drivs och förvaltas av Statens historiska museer.

FN-dagen och de globala målen

FN-dagen är här! Den 24 oktober 1945 bildades Förenta Nationerna i samband med att FN-stadgan trädde i kraft. Idag har FN 193 medlemsländer och 2015 enades de om de 17 globala målen som är en handlingsplan.

Elevhälsomöten – för lärande tillsammans

Hur samlar vi den kollektiva intelligensen på vår skola? Hur kan vi använda vår samlade kompetens i syfte att höja måluppfyllelsen och gå från ett mer individfokus till att öka arbetet med grupp och organisation?

Läslov!

Äntligen närmar det sig läslovet! Nedan hittar du en lista med spännande, nya och lite läskiga lästips inför lovet. Lästipsen sträcker sig från "bilderbok", "börja läsa" till boktips för elever i åldrarna "6 till 12 år". Hoppas du hittar det du söker. Passa på att spela läslovsbingo under läslovet!