Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

337 träffar
Arbetsområde

Fysik på gradäng

I detta arbetsområde beskrivs fyra fysiklektioner som kan utföras på en gradäng. Det går lika bra att göra övningarna på en traditionell lekplats. Övningarna handlar om tyngdpunkt, krafter och friktion.
Arbetsområde

Ekoburk

I detta arbetsområde beskrivs fyra biologilektioner kring ekologi. Övningarna görs med fördel utomhus. Eleverna kommer att få göra ekoburkar, dramatisera fotosyntesen samt tillverka bladpress och regnmätare.
Arbetsområde

Rymden – solsystem, himlakroppar och planeter!

Under arbetet med rymden kommer ni under 5 lektioner att lära er om solsystemet, om avstånd mellan himlakroppar och planeternas storlek. Andra saker som tas upp är varför det blir dag och natt, om månens faser och olika stjärnbilder.
Arbetsområde

Vatten, blandningar och lösningar

Under arbetet med vatten kommer ni under fem lektioner att lära om vattnets olika former fast, flytande och gas samt övergångarna mellan dem, det vill säga förångning, kondensering, smältning och stelning. Ni kommer också att lära om lösningar och blandningar och hur man kan separera deras beståndsdelarna genom avdunstning och filtrering.
Arbetsområde

Näringskedjor

Under arbetet med näringskedjor kommer ni under 5 lektioner att lära om djurs och växters livscykler. Hur djur och växter kan sorteras och grupperas samt om enkla näringskedjor.
Arbetsområde

Trafik – identifiera riskfyllda platser

I det här arbetsområdet kommer dina elever att lära sig hur man identifierar riskfyllda platser. Eleverna kommer att lära sig använda ord, begrepp och trafikregler. De kommer att använda närmiljön för att identifiera riskfyllda platser samt diskutera och träna på ett säkert beteende.
Resursmaterial

Skolbibliotekariernas boktips inför jullovet

Malmös skolbibliotekarier delar med sig av boktips inför jullovet. Hoppas du och dina elever hittar titlar som lockar till läsning! Här hittar du tips som skolbibliotekarierna tycker är oumbärliga för ett långt och läsfyllt jullov! Kanske hittar du nya titlar eller äldre favoriter eller kanske böcker att skriva på önskelistan!
Resursmaterial

Kärlek och vänskap inför Alla hjärtans dag

Författaren Mårten Melin är en mästare på att skriva korta, enkla men ändå innehållsrika dikter för barn. Varför inte arbeta med hans kärleksdikter nu när det börjar närma sig Alla hjärtans dag och det passar så fint med teman om kärlek och vänskap?
Resursmaterial

Pollinering – Hur går det till?

Den här resursen innehåller lektionsplaneringar för åk 1-3 och 4-6 om pollinering och dess deltagare så som blomflugor, humlor, bin och fjärilar. Du hittar även informationshäfte om pollinering, de olika insekterna och beskrivande bilder och planscher att skriva ut.
Resursmaterial

Exkursion i nya Linnéträdgården

Linnéträdgården är tänkt som ett utomhusklassrum där barn i sällskap med sina lärare pratar och diskuterar frågor som: Varför ser växter ut som de gör? Varför ger vi dem namn? Och varför är de är så viktiga för oss människor? Här finns förhoppningen att, tillsammans med lärare, kunna väcka barns nyfikenhet, upptäckarglädje och lust att lära i samband med upplevelse.