Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

351 träffar
Arbetsområde

Fysik på gradäng

I detta arbetsområde beskrivs fyra fysiklektioner som kan utföras på en gradäng. Det går lika bra att göra övningarna på en traditionell lekplats. Övningarna handlar om tyngdpunkt, krafter och friktion.
Arbetsområde

Ekoburk

I detta arbetsområde beskrivs fyra biologilektioner kring ekologi. Övningarna görs med fördel utomhus. Eleverna kommer att få göra ekoburkar, dramatisera fotosyntesen samt tillverka bladpress och regnmätare.
Arbetsområde

Rymden – solsystem, himlakroppar och planeter!

Under arbetet med rymden kommer ni under 5 lektioner att lära er om solsystemet, om avstånd mellan himlakroppar och planeternas storlek. Andra saker som tas upp är varför det blir dag och natt, om månens faser och olika stjärnbilder.
Arbetsområde

Näringskedjor

Under arbetet med näringskedjor kommer ni under 5 lektioner att lära om djurs och växters livscykler. Hur djur och växter kan sorteras och grupperas samt om enkla näringskedjor.
Arbetsområde

Vatten, blandningar och lösningar

Under arbetet med vatten kommer ni under fem lektioner att lära om vattnets olika former fast, flytande och gas samt övergångarna mellan dem, det vill säga förångning, kondensering, smältning och stelning. Ni kommer också att lära om lösningar och blandningar och hur man kan separera deras beståndsdelarna genom avdunstning och filtrering.
Arbetsområde

Trafik – identifiera riskfyllda platser

I det här arbetsområdet kommer dina elever att lära sig hur man identifierar riskfyllda platser. Eleverna kommer att lära sig använda ord, begrepp och trafikregler. De kommer att använda närmiljön för att identifiera riskfyllda platser samt diskutera och träna på ett säkert beteende.
Resursmaterial

Din första matematiklektion – i skolår 1

I den här resursen är det du som lär dig om barnen. Lektionen kan givetvis upprepas många gånger och eleverna kommer att göra ny val varje gång. Om du arbetar i F-klass har du underlag för flera veckor!
Resursmaterial

22 namnlekar för förskoleklasser!

I den här resursen hittar du 22 enkla namnlekar att variera mellan för att skapa tillhörighet på ett lekfullt sätt. Lek en lek om dagen eller hitta er favorit.
Resursmaterial

Matematik: Entrance-ticket och Exit-ticket

Hur ser bedömningsunderlaget ut i ditt klassrum? Tycker du som jag, att det är lätt att hamna i summativa test kombinerat med det som man ”bara vet” att ens elever kan, eller inte. I varje fall reflekterade jag kring att det är många kunskaper eleverna visar under lektionerna som inte på något sätt blir dokumenterade. 
Resursmaterial

Plantera solrosor i klassrummet

I den här resursen får ni tips på hur ni enkelt kan odla solrosor i klassrummet för att sedan plantera ut dem i jorden när det blir lite varmare framåt maj.