Gå direkt till innehållet

I projektet ”Barnens bästa bibliotek” får alla elever i förskoleklass visning av sitt närmaste områdesbibliotek på Biblioteken i Malmö. De får också möta en bibliotekarie som berättar mer om vad ett bibliotek är och vad man kan göra där. Varje elev får en bokgåva och dessutom får varje klass en högläsningsbok. 

I år är högläsningsboken  Hemma i mitt hus av Gabi Frödén. Längre ner i resursen hittar du videohälsning från författaren samt en handledning som täcker hela bokens innehåll. 

År 2021 var högläsningsboken En myras liv av Linn Gottfridsson (och illustrerad av Emma Adbåge). Nedan hittar du en handledning till boken med frågeställningar och aktiviteter kopplad till texten på olika sätt. 

Mycket nöje!


HÖGLÄSNINGSBOK 2022

Hemma i mitt hus

Videohälsning från Gabi Frödén

 

Handledning till Hemma i mitt hus

Kartläggningsarbete – Hitta språket

Tänk på att boken med fördel kan användas vid kartläggningsarbetet Hitta språket.  Information om Hitta språket hittar du på här. Högläsaren bör läsa 2-3 kapitel innan kartläggningen påbörjas för att ge förförståelse till eleverna, något som är helt avgörande för flerspråkiga elevers kunskapsutveckling och som bör erbjudas alla elever.

 

 


HÖGLÄSNINGSBOK 2021

En myras liv

Videohälsning från Linn Gottfridsson

Handledning till En Myras liv

 

Kartläggningsarbete – Hitta språket

Tänk på att boken med fördel kan användas vid kartläggningsarbetet Hitta språket.  Information om Hitta språket hittar du här. Högläsaren bör läsa 2-3 kapitel innan kartläggningen påbörjas för att ge förförståelse till eleverna, något som är helt avgörande för flerspråkiga elevers kunskapsutveckling och som bör erbjudas alla elever.

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.