Gå direkt till innehållet

I projektet ”Barnens bästa bibliotek” får alla elever i förskoleklass visning av sitt närmaste områdesbibliotek på Biblioteken i Malmö. De får också möta en bibliotekarie som berättar mer om vad ett bibliotek är och vad man kan göra där. Varje elev får en bokgåva och dessutom får varje klass en högläsningsbok. 

I år är högläsningsboken Bästa Friends Forever av Ellen Karlsson och Karin Cyrén. I resursen hittar du både lärarhandledning och aktivitetsblad för boken, en videohälsning från bokens illustratör Karin Cyrén samt kartläggningsmaterial som utgår från boken.

2022 var högläsningsboken Hemma i mitt hus av Gabi Frödén. Längre ner i resursen hittar du videohälsning från författaren samt en handledning som täcker hela bokens innehåll.

2021 var högläsningsboken En myras liv av Linn Gottfridsson (och illustrerad av Emma Adbåge). Längre ner i resursen hittar du en handledning till boken med frågeställningar och aktiviteter kopplad till texten på olika sätt.

Mycket nöje!


Missa inte! ”Bästa friends forever” – kartläggning och undervisning med fokus på flerspråkiga elevers lärande. Resursen är kopplad till årets högläsningsbok.


HÖGLÄSNINGSBOK 2023Bästa Friends Forever

Videohälsning från illustratör Karin Cyrén

 

Handledning till Bästa Friends Forever

Lärarhandledningen är skriven av Pär Sahlin och hämtad från Natur & Kulturs hemsida.

 

Aktivitetsblad för Bästa Friends Forever

Aktivitetsbladet är skapat av Ellen Karlsson och Karin Cyrén och är hämtat från Natur & Kulturs hemsida.

 


HÖGLÄSNINGSBOK 2022

Hemma i mitt hus

Videohälsning från Gabi Frödén

 

Handledning till Hemma i mitt hus

Kartläggningsarbete – Hitta språket

Tänk på att boken med fördel kan användas vid kartläggningsarbetet Hitta språket.  Information om Hitta språket hittar du på här. Högläsaren bör läsa 2-3 kapitel innan kartläggningen påbörjas för att ge förförståelse till eleverna, något som är helt avgörande för flerspråkiga elevers kunskapsutveckling och som bör erbjudas alla elever.

 

 


HÖGLÄSNINGSBOK 2021

En myras liv

Videohälsning från Linn Gottfridsson

Handledning till En Myras liv

 

Kartläggningsarbete – Hitta språket

Tänk på att boken med fördel kan användas vid kartläggningsarbetet Hitta språket.  Information om Hitta språket hittar du här. Högläsaren bör läsa 2-3 kapitel innan kartläggningen påbörjas för att ge förförståelse till eleverna, något som är helt avgörande för flerspråkiga elevers kunskapsutveckling och som bör erbjudas alla elever.

 

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.