Gå direkt till innehållet

Om arbetsområdet

I det här arbetsområdet bjuder Karolina Göransson och Linda Ellinor Lindberg från Pauliskolan på ett material som handlar om vetenskapligt arbete. Samtliga program på Pauliskolan arbetar med vetenskapliga undersökningar och – skrivande.

Syftet med arbetsområdet är att redan i årskurs 1 och 2 träna eleverna i vetenskapligt skrivande för att fler elever ska uppnå gymnasieexamen och därmed högskolebehörighet.

I åk 1 introduceras eleverna till arbetssättet genom tydligare vägledning, förslag på ämnen och mallar som tar dem steg för steg mot det nya sättet att skriva.

I åk 2 ökar självständigheten och kraven på såväl omfång som innehållsliga bitar. Arbetet är tänkt att vara ämnesöverskridande och programinriktat En del av de exempel som ges är kopplade till naturvetenskapliga och teknikprogrammet. 

Här får du som ska jobba med vetenskapliga arbeten och vetenskapliga texter ett smörgåsbord av underlag att välja av. Dokumenten är bifogade under Lektionen ”Dokument” och består av olika delar tänkta att anpassas till program, årskurs och klass efter eget tycke.

 

I arbetsområdet hittar du följande material bifogade som moment att ladda ner:

  1. Lärardokument vetenskapligt arbete
  2. Elevdokument vetenskapligt arbete
  3. Powerpoint: Introduktion till vetenskapliga texter
  4. Mallar för vetenskaplig text
  5. Exempel på frågeställningar
  6.  Övningar inför vetenskapligt skrivande
  7. Exempeltexter elevarbeten
PP

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Lektioner i arbetsområdet

Dokument

Nedan under ”Se mer” ligger samtliga dokument att hämta som pdf eller powerpoint.