Gå direkt till innehållet

Sökning på ''

70 träffar
Arbetsområde

Brain breaks i klassrummet

Med en Brain Break ger du eleverna en mental paus oftast i kombination med en pulshöjande aktivitet. Genom rörelse ökar elevernas vakenhetsgrad, koncentration och kreativitet. Även mindre mängd rörelse ger effekt.
Arbetsområde

Introduktion till programmering

Det pratas så mycket om programmering men vad är det? Är det inte svårt, med en massa konstiga tecken? Hur kommer man igång? Var ska man börja?
Arbetsområde

Utveckla dina resonemang i Samhällskunskap och SO

Det här arbetsområdet är språkutvecklande och handlar om att utveckla elevernas förmåga att resonera, främst kring orsaker. Ta del av dokument som förklarar, förtydligar, exemplifierar och konkretiserar vad det innebär att resonera. Innehållet vänder sig till både dig och dina elever.
Arbetsområde

Malmös judiska historia

Syftet med undervisningsmaterialet Malmös judiska historia är att eleverna ska lära sig mer om den judiska närvaro som funnits i Malmö historiskt. Sedan mitten 1800-talet har det funnits en judisk närvaro i staden.
Resursmaterial

Fiffig metod för att fånga svåra begrepp

Metoden "Concept attainment" (begreppserövrande) är ett sätt att hjälpa elever att kunna och förstå ord och begrepp. Allra bäst funkar det för abstrakta begrepp eller koncept.
Resursmaterial

Ordlista mattebegrepp – översatt till olika språk

Här finner du mattebegrepp översatta till en mängd olika språk. Mattebegreppen passar framförallt till grundskolan årskurs 7-9 men ordlistorna kan även vara användbara på gymnasienivå. 
Resursmaterial

Matematik för nyanlända elever – ord och begrepp för åk 7-9

De matematiska begreppen måste förklaras och övas på svenska, innan eleven kan följa undervisningen i svensk klass. Inriktningen är att klargöra och befästa basfärdigheter, med koppling till den matematik eleven kan på sitt modersmål.
Resursmaterial

Digitala verktyg för att berätta

Det händer ju då och då i undervisningen att elever får i uppgift att berätta något. En del blir glada och kastar sig över uppgiften, oavsett verktyg. Andra tycker inte att det är lika roligt och någr...
Resursmaterial

Brev från lantmätaren Fredrik Oxievång – skiftesreformen

Hur gick det till när Sverige under 1800-talet utvecklades från att vara ett fattigt bondesamhälle till ett land där livsvillkoren förbättrats avsevärt i början på 1900-talet?
Resursmaterial

Måla fjärilar

Bilduppgiften riktar sig till elever som behöver extra stöd i  hur man ska genomföra en uppgift samt i vilken ordning. Uppgiften har tydliga steg-för-steg-instruktioner som är avbockningsbara efter va...