Gå direkt till innehållet

Sökning på '"Linn Hörnfalk"'

7 träffar

Skriv berättelse – om superhjältar

I det här arbetet tränar eleverna på att skriva berättelser och utveckla sitt skrivande. Eleverna får en given struktur att förhålla sig till och utifrån den ska de skriva en superhjälteberättelse!

Bokcirkel – Spöksystrar

Dags för bokcirkel och att läsa Spöksystrar - Flickan på kyrkogården med eleverna. Här finns ett upplägg för arbetet, bedömningsmatriser och diskussionsfrågor.

Bokcirkel – Glasbarnen

Dags för bokcirkel. Missa inte Glasbarnen av Kristina Ohlsson i det här arbetet där du får med dig:  Ett upplägg för arbetet med bokcirkeln, bedömningsmatriser och diskussionsfrågor till boken.

Bokcirkel – Nattkorpen

Här får du ett enkelt och komplett upplägg för att jobba med bokcirkel. Håll till godo!

Identitetsporträtt – att uppmärksamma och diskutera identitet

Den här resursen handlar om identitet och ger eleverna möjlighet att uppmärksamma och diskutera hur våra identiteter uttrycker sig. Vad vi kan se och inte. Går det att säga hur en person är genom att titta på hen? Eleverna får möjlighet att diskutera olika identitetsuttryck och ta reda på mer om sina egna identiteter, synliga och osynliga. 

Här hittar du ”Diskussionsfrågor” att ladda ner

Under ”Se mer” hittar du diskussionsfrågor som Word-filer och som du kan ladda ner. Observera att filerna är numrerade men inte ligger i nummerordning.

Här hittar du ”Lektionsplanering” att ladda ner

Under ”Se mer” hittar du lektionsplaneringen att ladda ner. Du kan också ladda ner ett dokument om hur du kan jobba med läsläxan.