Gå direkt till innehållet

Malmös naturområden ger stora möjligheter för Malmös skolor att flytta ut undervisningen i naturorienterade ämnen till en plats nära skolan. I Malmös Naturvårdsplan (se text nedan) finns över 170 platser i staden beskrivna. Flera av dessa kan användas utifrån ett pedagogiskt perspektiv, med fokus på fältarbete i biologi. En av dem är Kungsparken/Slottsparken, två stora parker med många möjligheter till utomhusundervisning.

Kungsparken och Slottsparken är två stora parker i centrala Malmö. Kungsparken är Malmös äldsta park och invigdes på 1870-talet och var då reseverad för borgarskapet. På andra sidan kanalen ligger Slottsparken som fick användas av arbetarklassen. Den invigdes år 1900.

Parkerna består av kanaler, stora gräsytor och dammar med ett rikt fågelliv. Här finns också tillgång till offentliga toaletter och en temalekplats. I texterna Kungsparken och Slottsparken nedan kan man läsa mer om området på sex olika språk. I filmen Kungsparken och Slottsparken får du en överblick av området och känsla för naturen där.

Ta del av karta över Kungsparken och Slottsparken.

(Fördjupa dig om Pedagogiska kartor på Malmö delar.)

Läs om Kungsparken

Dokumenten är skrivna på språken: svenska, arabiska, engelska, franska, spanska och tyska.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.