Gå direkt till innehållet

Upptäck din närmiljö genom pedagogiska kartor. Pedagogiska kartor är ett digitalt verktyg för dig som ser fördelarna med utomhuspedagogik och vill inkludera möjligheterna som stadens miljöer ger.

Arbeta med pedagogiska kartor

Att arbeta med utomhuspedagogik i närmiljön ger möjlighet att komplettera och variera klassrumsundervisningen med flera olika lärplatser där inne växelverkar med ute. Genom att besöka historiska platser, besöksmål såsom Sysav och Kretseum, upptäcka djur och växtliv i parkerna får eleverna möjlighet att göra egna erfarenheter av upplevelser i verkliga situationer, förstahandserfarenheter. Eleverna får uppleva med hela kroppen och konkretisera många moment som skapar en förförståelse för det som senare kommer att beskrivas i till exempel olika läromedel.

 

Lektionspaket

Pedagogisk Inspiration Malmö har i samarbete med grundskolor, gymnasieskolor, Stadsarkivet, Malmö Museer, Malmö Universitet och andra aktörer arbetat fram olika temapaket som lyfter staden som lärandeplats. Lektionspaketen innehåller:

  • pedagogisk planering
  • lärarhandledning
  • övningsbeskrivningar
  • bildstödsmaterial.

Vilka platser i staden som de är kopplade till kan du se på Pedagogiska kartor.

 

Praktisk information

Förutom lektionsmaterial kan du på ett och samma ställe få tillgång till praktisk information från Malmö stad och i förväg planera era besök utifrån vilka behov ni har. Här kan du hitta var alla lekplatserna finns, vilka öppettider de offentliga toaletterna har, närmsta återvinningsstation och mycket annat. Till vänster i kartans menyn finns detta och mycket annat att upptäcka.

 

Navigera i kartan

Vill du ha stöd i hur du navigerar i kartan finns följande instruktionsfilmer att ta del av följande tre länkar som leder till Youtube-klipp:

Se klippet Att använda kartskikten
Se klippet Verktygsfält för att lära dig mer om olika verktyg
Se klippet Zooma och sök

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.