Gå direkt till innehållet

I denna lektion låter du som lärare:

  • Dina elever jobba självständigt men  under ditt överseende med en geografisk deckare som kräver att eleverna har grundläggande information kring kartor, stödlinjer, skala, väderstreck, geografiska termer etcetera.

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Moment i lektionen

Kan du fånga superskurken med hjälp av dina geografiska kunskaper?

Ett nytt fall för Sheer Luck Holmes

Till lärare

I detta moment får eleverna jobba Ett nytt fall för Sheer Luck Holmes. En geografisk deckare som kräver god och noggrann läsförmåga och en hel hoper grundläggande geografikunskaper.

 

Förbered

Besök resursen Ett nytt fall för Sheer Luck Holmes på Malmö delar.  Läs in övningen och förbered på det sätt som föreskrivs. Dubbelkolla att dina elever behärskar alla delmoment som berörs av övningen. Det mesta täcks av detta arbetsområde men vissa saker förutsätts eleverna ha grundläggande koll på sedan årskurs 1-6. Exempelvis: väderstreck etc. Skriv ut eller distribuera övningen via Google Classroom. Se till att eleverna har tillgång till relevanta mätinstrument, till kartböcker och till datorer/surfplattor. Själva övningen distribuerar här så att du kan dela den. Facit för dig som lärare ligger längst ner i resursen.

Genomför 

Genomför övningen på det sätt som resursen stipulerar. Justera omfånget av övningen vid behov för att passa ditt upplägg och din undervisningstid.

Till elever

Nobelmedaljerna i guld har blivit stulna och du – mästerdetektiven Sheer Luck Holmes – har fått i uppdrag att fånga skurken som tog dem!

  1. Titta på övningen som du fått distribuerad till dig. Det är ett textäventyr där du läser och följer instruktionerna, använder alla dina geografiska kunskaper och de hjälpmedel du har (linjal, karta och dator eller surfplatta) för att ta dig framåt. Vid varje tillfälle där det är en blank ruta (eller streck) förväntas du skriva ett svar.
  2. Genom att läsa noggrant (verkligen – var noggrann, annars så missar du något och går vilse) och mäta noggrant bör du kunna följa skurken över hela planeten och sedan på slutet – kanske fånga hen. Om du kör fast eller är osäker på om du gjort rätt så börja med att kolla med en bänkkamrat. Om ingen av er är säkert – be er lärare om hjälp.
  3. Lycka till.

Tillhörande filer

Laddar...

Spara som favorit

Du måste logga in för att kunna spara som favorit.

Spara moment i Google Classroom

I vissa fall kan det ta lite tid att föra över momentet.

Vad följer med till Classroom?

Text till elever, filer och länkar.